Kulttuuripolku

Eskarit

Tervetuloa kirjastoon!

Järjestäjä: Kirjasto

Tavoite

Jokainen eskarilainen tutustuu häntä lähinnä olevaan kirjastoon. Ryhmä tutustuu yhdessä kirjaston lasten kirjojen kokoelmaan ja oppii perusasioita kirjastossa asioimisesta. Lapset oppivat, mistä löytää lasten aineistoa, miten aineistoa lainataan ja miten sitä käsitellään.

Mitä sisältyy?

Ryhmä saa vierailun päätteeksi kirjastodiplomin, kotiin vietävän esitteen ja kirjastokorttihakemuksen. Lisäksi jokainen lapsi saa mukaansa tehtäväpaperin, jonka ryhmä täyttää yhdessä eskarissa vierailun jälkeen.

Vierailun varaaminen

Vierailut järjestetään joko kirjastossa tai eskarin omissa tiloissa. Vierailun ajankohta on keväällä viikkojen 12-20 välillä riippuen kirjastosta. Opettaja varaa vierailuajan etukäteen varauskalenterista. Linkki varauskalenteriin lähetetään ryhmille ennen vierailujen alkamista. Varaus suositellaan tehtäväksi hyvissä ajoin. Vierailut järjestetään pääosin aamuisin ja niihin on hyvä varata noin tunti + matkat. Itse opetushetki kestää noin 30 minuuttia.

Jos lähikirjasto ei ole kävelymatkan päässä, järjestetään tutustuminen päiväkotiin ja kirjastoauto Oivaan. Tällöin kirjaston työntekijä vierailee ensin ryhmän luona päiväkodissa ja sen jälkeen ryhmä vierailee itsenäisesti Oivassa seuraavalla päiväkodin pysäkkivuorolla. Vierailua Oivaan ei tarvitse varata erikseen.

Seuraavien päiväkotien/koulujen eskariryhmät voivat pyytää kirjastonhoitajan vierailulle eskariin: Haikala, Karhunkorpi, Lepsämä, Metsäkylä, Nukari, Palojoki, Perttula, Röykkä ja Valkjärvi. Näihin eskareihin lähetetään oma erillinen ajanvarauskalenteri. Kalenterista voi varata kirjastonhoitajan vierailun eskariin. Jos näiden eskarien ryhmät haluavat tulla vierailulle kirjastoon, tulee niiden olla ensin yhteydessä siihen kirjastoon, jossa haluavat vierailla.

Yhteystiedot:

pääkirjasto: leena.taberman@nurmijarvi.fi, 040 317 2515

Klaukkalan kirjasto: anu.kalliola@nurmijarvi.fi, 040 317 2557

Rajamäen kirjasto: rajamaki.kirjasto@nurmijarvi.fi, 040 317 2980

Yhteystiedot: Ota tarvittaessa yhteyttä lähimpään kirjastoosi.