Kulttuuripolku

Eskarit

Tervetuloa kirjastoon!

Järjestäjä: Kirjasto

Yhteystiedot: Ota tarvittaessa yhteyttä lähimpään kirjastoosi.

Tavoite

Jokainen eskarilainen tutustuu häntä lähinnä olevaan kirjastoon. Ryhmä tutustuu yhdessä kirjaston lasten kirjojen kokoelmaan ja oppii perusasioita kirjastossa asioimisesta. Lapset oppivat, mistä löytää lasten aineistoa, miten aineistoa lainataan ja miten sitä käsitellään.

Mitä sisältyy?

Ryhmä saa vierailun päätteeksi kirjastodiplomin, kotiin vietävän esitteen ja kirjastokorttihakemuksen. Lisäksi jokainen lapsi saa mukaansa tehtäväpaperin, jonka ryhmä täyttää yhdessä eskarissa vierailun jälkeen.

Vierailun varaaminen

Vierailun ajankohta on keväällä viikoilla 11-20. Opettaja varaa vierailuajan etukäteen varauskalenterista. Linkki varauskalenteriin lähetetään päiväkoteihin syksyn alussa. Varaus suositellaan tehtäväksi hyvissä ajoin. Vierailut järjestetään pääosin aamuisin.

Jos lähikirjasto ei ole kävelymatkan päässä, voidaan tutustuminen järjestää päiväkotiin ja kirjastoauto Oivaan. Tällöin kirjaston työntekijä vierailee ensin ryhmän luona päiväkodissa ja sen jälkeen ryhmä vierailee itsenäisesti Oivassa seuraavalla päiväkodin pysäkkivuorolla. Varaus tähän vaihtoehtoon tehdään myös varauskalenterin kautta.

Seuraavien päiväkotien/koulujen eskariryhmät voivat pyytää kirjastonhoitajan vierailulle eskariin: Haikala, Karhunkorpi, Lepsämä, Metsäkylä, Nukari, Palojoki, Perttula, Röykkä ja Valkjärvi.

Löysitkö sivulta etsimäsi tiedon?