Kulttuuripolku

8. luokka

Rajamäen ja Ryypin kierros – Vierailu Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppiin

Järjestäjä: Museo

Tavoite

Museossa menneisyys ja kulttuurin kerrostumat oppimisen innostajina tulevat tosiksi. Samalla historiatietoisuus ja historiallinen ajattelu kehittyvät ja aikaperspektiivin hahmottuminen helpottuu. Museovierailu on myös sosiaalisten taitojen harjoittelua ja kasvamista museokävijäksi.  

Tiedon välittämisen lisäksi museo vahvistaa oppilaiden suhdetta kotikuntaan. Oman henkisen ja aineellisen kulttuuriperinnön tunteminen ja ymmärtäminen lisäävät oman kotiseudun arvostusta. Paikallisidentiteettiä tukemalla luodaan vastuullisuudentunnetta ja yhteisöllisyyttä. 

Mitä sisältyy?

Opastettu museovierailu tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypissä. Opastus käsittelee Rajamäen tehtaiden historiaa, työtä ja teollisuutta sekä teollisuusyhdyskunnan elämää. Vierailuun kuluu myös opastettu kävelykierros tehtaan ympäristössä Rajamäen paikallishistoriaan tutustuen. 

Aikataulu

2.-23.4.2024  

Opettajan muistilista

1. Varaa vierailu puh. 040 317 2509 tai sähköpostitse anne.alasmaa@nurmijarvi.fi

2. Museovierailulle voi saapua kerrallaan kaksi luokkaa. Aikaa kohteessa kuluu 90 min.

3. Koulun kuljetusvastaava tilaa tarvittaessa ryhmälle kuljetuksen museoon Rajamäelle, os. Patruunantie 17. Lasku ohjataan kunnan sähköiseen laskutusosoitteeseen tilausviitteellä 1840329. Laskussa tulee näkyä lisätietona museo/kulttuuripolku.

Muuta ohjelmaa 8. luokkalaisille

Museovierailun lisäksi 8. luokkalaisille järjestetään kirjavinkkaukset mahdollisuuksien mukaan.