Kulttuuripolku

1. luokka

Teatteri

Järjestäjä kulttuuripalvelut

Tavoite

Jokainen ekaluokkalainen saa kokemuksen teatterissa käymisestä.

Oppilaat saavat valmiuksia vastaanottaa ammattimaisesti tehtyä teatteritaidetta ja keskustella näkemästään esityksestä. Samalla opitaan käymään kulttuuritapahtumassa. 

Mitä sisältyy?

Vuonna 2024 näytelmä on Teatteri Hevosenkengän Viiru ja Pesonen.

Ukko Pesonen asustelee yksinäisenä ja vailla puhekaveria mökissään, kunnes ystävällinen naapuri lahjoittaa hänelle pienen kissanpennun. Höperö-Ukko juttelee kissalleen päivät pitkät – ja kas eräänä päivänä kissa puhkeaa puhumaan, ainakin nyt Ukko Pesoselle.

Siitä alkavat Viirun ja Pesosen yhteiset lokoisat päivät, joihin kuuluu hukkuneita ruuveja, pelottava turkkihirviö ja tietenkin lettukakkua.

Teatteri Hevosenkengän Viiru ja Pesonen käsittelee tuttujen hahmojen kautta ystävyyttä ja yksinäisyyttä, ikuisia teemoja jotka kiinnostavat vauvasta vaariin.

Ajankohta

Tiistaina 30.1.2024 klo 10 (Rajamäki, Länsikaari, Metsola, Isoniittu, Lukkari, Kivenpuisto, Maaniittu Klaukkala)

Keskiviikkona 31.1.2024 klo 10 (Harjula, Lepsämä, Röykkä, Valkjärvi, Nukari, Karhunkorpi, Uotila, Palojoki, Metsäkylä, Mäntysalo, Vendla, Syrjälä)

Kuljetukset

Kulttuuripalvelut järjestää kauempana sijaitsevien koulujen oppilaille bussikuljetukset tilaisuuteen.

Opettajan muistilista

1. Saat esitysaikataulun sähköpostitse.  

2. Tutustu luokkasi kanssa esityksen sisältöön.

3. Mukaan esitykseen voi tulla oppilaiden lisäksi opettaja ja tarvittaessa oppilaan avustaja tai koulun nimeämä aikuinen. 

4. Opettajan ei tarvitse varata bussikuljetusta. Mahdollisen bussikuljetuksen aikataulu ilmoitetaan opettajalle sähköpostitse.