Ympäristö

Vanha-Klaukan rakentaminen etenee aikataulussa

Vanha-Klaukan asemakaava-alueen niin kutsutun ensimmäisen vaiheen kadut (sorapinnalle) ja vesihuolto valmistuivat hiukan etuajassa viime vuoden lopulla.

Alueen kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu tänä vuonna toisen vaiheen katujen ja vesihuollon osalta. Lisäksi alueella rakennetaan tämän vuoden kuluessa hulevesialtaita, valaistusta osalle ensimmäisen vaiheen katualuetta ja myös ensimmäinen päällystekerros saadaan muutamille ensimmäisen vaiheen kaduille syksyn aikana.

Alueella alkaa myös kerrostalojen rakentaminen Lepsämäntien ja Vanha-Klaukan tien väliselle alueelle. Vanha-Klaukan alueelle tulee kerros- ja rivitaloasuntoja sekä omakotitaloja yhteensä noin 2000 asukkaalle. Katu- ja puistoalueet viimeistellään vaiheittain, kun talojen rakentuminen etenee.

Lisäksi Vanha-Klaukan asemakaava-alueen kohdalla alkaa alkukesästä Lepsämäntien parannusurakka.

Ali-Tilkan alueella tehdään loppukesän aikana Tilkantiellä, välillä Ropakkotie -Tilkankuja, päällystys-, kiveys- ja muita viimeistelytöitä.

Päällystystöitä suoritetaan kesän aikana useassa kohteessa kunnan katu- ja tieverkossa. Merkittävin päällystyskohde ensi kesänä on Klaukkalantien päällystäminen Klaukkalan keskustassa välillä Kuonomäentie – Lepsämäntie.

Tutustu tarkemmin Vanha-Klaukkan asuinalueeseen täällä!