Minitalo­rakentaminen

Rantapuiston minitalotontit

Kirkonkylän Rantapuiston alueelle on tulossa keskustamaista pientaloasutusta, mikä mahdollistaa vaihtoehtoisia toteuttamistapoja ja hankintakustannuksiltaan edullisempia pientalotontteja. Tontteja rakentajille, jotka arvostavat asumista keskustan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, mutta eivät tarvitse suurta tonttia tai piha-aluetta.

Rantapuiston alueen asemakaavan muutos on hyväksytty ja tullut voimaan 29.8.2022 (tarkemmat tiedot alueesta ajankohtaiset asemakaavat). Asemakaavan muutoksen myötä Rantapuiston alueelta tulee myyntiin 12 kpl ns. minitaloille soveltuvia tontteja.

Alueen tonttien koko vaihtelee, 436–551 m2, ja neliöhinta on 85 euroa. Tontin koosta riippuen sille voi rakentaa noin 80–120 kerrosneliömetrin suuruisen omakotitalon aputiloineen. Käytännössä tämä mahdollistaa erilaiset toteutukset pienestä mummonmökistä 4 h+k+s kokoisiin perheasuntoihin.

Milloin tontit tulevat myyntiin?

Kirkonkylän Rantapuiston alueen asemakaavan muutos tuli voimaan elokuussa 2022. Tonttien myyntiaikataulu riippuu kunnallistekniikan rakentamisaikataulusta. Kadunrakentaminen ja tarvittava yhdyskuntatekninen huolto toteutetaan erikseen oman aikataulun ja laadittavien katusuunnitelmien mukaan, arviolta vuoden parin kuluessa asemakaavan muutoksen hyväksymisestä.

Miten tonttia haetaan?

Omakotitontteja luovutetaan vuokraamalla tai myymällä tonttihakujen kautta. Tieto tonttien luovutuksesta julkaistaan maanhankinnan toimesta. Ohjeet tontin hakemiseen löytyvät verkkosivuiltamme. Kiinnostuneiden rakentajien kannattaa seurata prosessin etenemistä ja tonttihakuun liittyvää viestintää.