Outi Mäkelä

Outi Mäkelä
 

Kunnanjohtajan blogi

Yötön yö aloittaa kesän - vai aloittaako?

21.6.2018

Juhannus on perinteiden mukaan monelle pitkään odotettu kesän ja lomakauden alku. Se ajoittuu vuoden valoisimpaan aikaan, kesäpäivän seisauksen tienoille ja siis itseasiassa taittaa kesän. Eli jos asialla vähän saivartelee, niin kesän aloitusjuhla aloittaakin pimenevät illat ja kesän päättymisen.

Mutta nautitaan nyt se ohikiitävä hetki. Perinteisiinhän kuuluvat juhannuskoivut, liehuvat liput, tanssit, saunat, kokot ja kaikenlainen yhdessäolo. Tätä kaikkea on tarjolla myös Nurmijärvellä. Sääksin rannassa järjestetään perinteiset seurakuntien juhannusjuhlat, jossa on luvassa kaikkea muuta perinteikästä paitsi tanssia. Ja tanssit puolestaan löytyvät esimerkiksi Ruusulinnasta.

Viime aikoina on käyty voimistuvaa keskustelua siitä, että lomakauden alkua siirrettäisiin myös koululaisten osalta lähemmäs juhannusta ja eurooppalaista mallia. Ylen selvityksen mukaan kolme neljästä olisi valmis siirtämään koululaisten lomia. Alkukesä on monille perheille lastenhoidollisesti haasteellinen, säät keskimääräisesti lämpenevät vasta heinäkuussa ja matkailun kannalta olisi hyvä siirtää lomakautta elokuulle. Perusteita on monia. Kävimme Nurmijärven kouluissa epävirallista keskustelua aiheesta ennen kesää ja halukkuutta asian kokeilemiseen kyllä löytyi. Toisaalta monet kokivat, että jos kevätlukukautta venytetään, tarvittaisiin keväälle joku lyhyempi loma, jotta kaikki jaksavat puristaa lukukauden loppuun. Toivon, että valtakunnan päättäjiltä löytyy rohkeutta tarttua asiaan - jo hyvissä ajoin ennen seuraavaa lomakautta.

Juhannukseen kuuluvat erilaiset taiat ja ennusteet. Nurmijärvellä ei tietämäni mukaan ole mitään omaa ennusperinnettä, mutta mikä estää meitä sellaista kehittämästä. Voisiko Aleksis Kiven pitäjään sopia esimerkiksi, että kun juhannusyönä kerätään tyynyn alle perinteiset seitsemän erilaista kukkaa seitsemältä niityltä ja luetaan päälle vielä seitsemää veljestä - niin eiköhän siitä jo uneen ilmesty seitsemän numeroa, jotka voi sitten raapustaa vaikka lottokuponkiin. Josko tästä syntyy ideoita, niin pistäkäähän vaikka sähköpostilla tai solmun kautta tulemaan, niin kerätään ensi juhannukseksi kokoelma nurmijärveläisiä juhannustaikoja.

Hyvää juhannusta kaikille! Muistakaa pitää vetskarit kiinni vesillä!

 

Outi

 

Blogikirjoitukset

Kunnanjohtajan blogi 15.6.2018 - Tehdään Nurmijärvestä Suomen yritysystävällisin kunta!

Kunnanjohtajan blogi 8.6.2018 - Nurmijärvi olemme me

Kunnanjohtajan blogi 1.6.2018 - Valmistujaisten aika - vai onko ihminen joskus valmis?

Kunnanjohtajan blogi 26.5.2018 - Nurmijärven kesä

Kunnanjohtajan blogi 18.5.2018 - Tulisitko sinä Nurmijärvelle töihin?

Kunnanjohtajan blogi 11.5.2018 - Hyvää äitienpäivää

Kunnanjohtajan blogi 4.5.2018 - Liikuttava Nurmijärvi

Kunnanjohtajan blogi 26.4.2018 - Kiitos Kimmo

Kunnanjohtajan blogi 20.4.2018 - Positiiviset ilmiöt 2017

Kunnanjohtajan blogi 13.4.2018 - Paluu pulpettiin

Kunnanjohtajan blogi 6.4.2018 - Nurmijärvi ja sote

Kunnanjohtajan blogi 28.3.2018 - Positiivinen ilmiö

Kunnanjohtajan blogi 19.3.2018 - Siisti ilmiö

Kunnanjohtajan blogi 14.3.2018 - Sähköä ilmassa

Kunnanjohtajan blogi 8.3.2018 - Tervehdys kunnantalolta

Kunnanjohtajan blogi 5.3.2018 - Tervehdys kunnantalolta

 

Yhteystiedot:

Outi Mäkelä
Outi Mäkelä
kunnanjohtaja
Puh. 040 317 2100