Siistiksi

Ympäristön siisteys - videot

Syksyllä 2020 olleessa kyselyssä kuntalaiset saivat esittää kysymyksiä, kommentteja ja ideoita liittyen uusiin jätehuoltomääräyksiin, jätehuollon toimijoihin, kierrätykseen ja ympäristön siisteyteen. Näihin löytyy vastauksia jätehuollosta kysyttyä ja vastattua -sivulta sekä jätehuoltoon liittyvistä videoista ja tiedotteista.

Tälle sivulle olemme keränneet lyhyitä videoita kyselyssä esiin nousseista asioista, jotka liittyvät siisteyteen. Lisäksi jokaista aihepiiriä on tarkasteltu syvemmin tai eri näkökulmasta joko ajankohtaisuutisena tai blogikirjoituksena.

Ovatko asenne ja ympäristökasvatus ratkaisu roskaamisen vähentämisessä?

Suomalaiset ovat metsää ja puhdasta luontoa rakastava kansakunta. Arkikokemus kuitenkin osoittaa, että ihmiset roskaavat entistä enemmän. Luultavasti jokainen meistä on jollain tasolla tietoinen siitä, että katujen ja tienvarsien siisteys on kaikkien vastuulla. Aloitetaanhan ympäristökasvatus jo päiväkodeissa, ja sitä jatketaan koulussa. Tärkein ja tehokkain paikka antaa ympäristökasvatusta ja näyttää esimerkkiä on kuitenkin koti. Miten se toteutuu teillä?

Lue lisää asiasta ajankohtaisista uutisistamme!

Puhutaan pökäleistä!

Ne ovat täällä taas! Nimittäin lumen alta paljastuneet pökäleet ja jokakeväiset koirankakkakeskustelut. Koirankakka aiheuttaa monenmoista haittaa kanssaihmisille ja lajitovereillekin: ne näyttävät ikäviltä, haisevat, kulkeutuvat kotiin kengänpohjissa sekä levittävät suolinkaisia ja viruksia.

Koiranomistajien pitäisi kerätä koirankakat taajama-alueilla pussiin. Pussilla ei ole väliä, sillä laitetaanhan pussi sekajätteeseen. Miksi kakat eivät sujahda aina pussiin? Tätä on tutkittu ihan ulkomaita myöden, koiranomistajiahan on viittä erilaista tyyppiä, on niin tottelevaista kuin silmänpalvojaakin. Lue lisää ”Näin Nurmijärvi rakentuu”-blogista!

Kevätsiivoustalkoot – järjestä ja osallistu ympäristön siistimiseen!

Kunta kannustaa joka kevät asukkaita yleisten alueiden siivoustalkoiden pitämiseen. Kunta on tarjonnut siivousporukoille jätesäkit ja roskien poiskuljetuksen. Tänä vuonna jätesäkkejä ei voida jakaa koronarajoitusten takia, mutta roskien kuljetuksen voivat talkooporukat tilata Lassila & Tikanojalta Oy:ltä 26.4. – 24.5.2021 välisenä aikana. Talkoita järjestävät yhteisöt ja ryhmät voivat mainostaa siivoustalkoita kunnan verkkosivuilla.  Lue lisää asiasta ajankohtaisista uutisistamme.