Ajankohtaista

Kaikki

Uudistunut NurmijärviTV: Tuleeko palveluverkko ikinä valmiiksi?

2.10.2020

Keväällä lanseerattu NurmijärviTV ilmestyy kuntalaisten iloksi jälleen kesätauon jälkeen. Ensimmäisessä jaksossa aiheena on ajankohtainen Me tehdään Nurmijärvi -palveluverkkotyö. Kunnanjohtaja Outi Mäkelän vieraana on kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen.

Nurmijärven kunnassa on käynnissä Me tehdään Nurmijärvi -palveluverkkotyö, johon voi tutustua teemasivulla nurmijarvi.fi/palveluverkko. NurmijärviTV:n haastattelussa kerrataan, että palveluverkkotyötä tehdään, jotta kunnan palvelut (koulut, päiväkodit, kirjastot, nuorisotilat yms.) ovat tulevaisuudessa siellä, missä myös asukkaat ovat.

”Palveluverkkotyössä saadaan linjaukset ja suuntaviivat Nurmijärven palveluverkon tulevaisuuden kannalta”, Jouko Lehtonen kertoo NurmijärviTV:ssä.

Palveluverkkotyö on etenemässä päätöksentekoon ja palveluverkkosuunnitelmaluonnos löytyy kunnan sivuilta. Kunnan lautakunnat toivoivat 30.9. lisää selvityksiä ennen kuin antavat omilta osiltaan lausuntonsa palveluverkosta. Kunnan viranhaltijat ja projektityöntekijät selvittävät parhaillaan, missä aikataulussa pyydetyt lisäselvitykset olisi mahdollista laatia ja käsitellä lautakuntien kokouksissa. Kunnanhallitus palveluverkkotyön ohjausryhmänä päättää, miten se, etteivät lautakunnat antaneet lausuntojaan sovitun aikataulun mukaisesti, vaikuttaa palveluverkkotyön etenemiseen.

”Tuleeko palveluverkko ikinä valmiiksi?”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kysyy NurmijärviTV:ssä.

”Kunta kehittyy ja maailma muuttuu, ja kunnan palveluverkon täytyy elää sen mukaisesti”, Lehtonen näkee. ”Parhaillaan teemme palveluverkon vuosimallia 2020. Jatkossa luvassa ei ole yhtä suurta kierrosta kuin nyt, vaan kunnan palveluverkkoa arvioidaan vuosittain talousarviovalmistelun yhteydessä. Tällöin tehdään myös tarvittavia muutosliikkeitä nyt työstettävään suunnitelmaan.”

Osallistaminen on ollut tärkeä osa Me tehdään Nurmijärvi -palveluverkkotyötä. Miten kuntalaiset pääsevät seuraavan kerran osallistumaan?

”Kuntalaisille järjestetään osallistava infotilaisuus 6.10. klo 18 alkaen. Lisäksi meillä on käynnissä kaikille kuntalaisille avoin kysely 7.10. saakka. Vastauksia käytetään hyväksi palveluverkkosuunnitelman viimeistelyssä”, Lehtonen sanoo.

”Toivottavasti kaikki katsojat pääsevät mukaan Me tehdään Nurmijärvi Live -infotilaisuuteen ja vastaamaan kyselyyn!”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä toivoo.

Me tehdään Nurmijärvi -kyselyyn voi vastata täällä. Kysely on auki 7.10.

NurmijärviTV palaa kesätauon jälkeen

NurmijärviTV:n ensimmäinen jakso näki päivänvalon huhtikuussa 2020, jolloin kunta tehosti viestintäänsä koronapandemian puhkeamisesta johtuen. NurmijärviTV:n kantavana ajatuksena on julkaista asiantuntijahaastatteluja videomuodossa.

”NurmijärviTV:n ajatuksena on alusta asti ollut tuottaa ajankohtaisia, tärkeitä ja kiinnostavia videosisältöjä kevyesti ja tehokkaasti. Saimme myös kiittävää palautetta kuntalaisilta, joten päätimme jatkaa NurmijärviTV:n tekemistä”, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

”Tämänhetkisen suunnitelman mukaan NurmijärviTV:n jaksoja julkaistaan kerran kuukaudessa. Tällöin pystymme panostamaan entistä enemmän laatuun. Aikataulusuunnitelmat voivat toki muuttua, mikäli kunnalle tulee tarve hyödyntää NurmijärviTV:tä reaaliaikaisemmassa viestinnässä”, Siltanen kertoo.

Kesätauon jälkeen NurmijärviTV:n konseptia on tarkennettu, jonka tarkoituksena on parantaa katselukokemusta ja lisätä videoiden kiinnostavuutta entisestään. Videot tuotetaan edelleen Nurmijärven kunnan viestintäyksikön omana työnä.  NurmijärviTV ilmestyy kerran kuukaudessa. Katso aiemmat NurmijärviTV:n jaksot täällä.

 

Takaisin listaukseen