Kulttuuri

Red Nose Companyn humoristinen näytelmä Aleksis Kivestä

Kuva: Cata Portin

Minä elän! -merkkivuoden hengessä nähdään lokakuussa ilotteleva kunnianosoitus Aleksis Kivelle ja hänen tuotannolleen. Red Nose Company ja Avanti!-orkesteri tuovat yhteisvoimin kansalliskirjailijamme
elämän ja teokset Klaukkalaan.

Humoristinen ja rohkea esitys liikkuu Kiveen liittyvien teemojen parissa, jotka yltävät kuolemasta rakkauteen, eksistentialismista rahaan ja luonnosta modernin maailman ongelmiin. Esitys kertoo myös kirjailijan vähemmän tunnetuista puolista sekä hänen elämäänsä vaikuttaneista ihmisistä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla taiteilija, joka hän oli.

Näyttämöllä nähdään joukko Kiven kirjallisuudesta tuttuja hahmoja, mukaan lukien Seitsemän veljestä ja Nummisuutarin Esko. Ansaitun paikkansa saavat myös hänen luomansa vahvat naisroolit, kuten Lea, jonka nimeä kantavan näytelmän kantaesityksestä suomalaisen teatterin katsotaan alkaneen.

Vuonna 2005 perustettu Red Nose Company on Helsingissä toimiva kiertueteatteri, joka on erikoistunut klovneriaan. Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tunnetaan oivaltavista klassikkotulkinnoistaan ja saumattomasta yhteispelistään.

La 29.10. klo 15
Red Nose Company feat. Avanti!
Aleksis Kivi

Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala
www.lippu.fi
Järj. Nurmijärven ja Tuusulan kulttuuripalvelut