Kulttuuri

Nuori kitaristi vie kuulijat dramaattiselle musiikkimatkalle

Santeri Rautiaisen marraskuinen kitarakonsertti on täynnä lyyrisyyttä, draamaa ja virtuoosimaista musisointia. Illan aikana kuullaan 1800-luvun kitarasäveltäjien teoksista koottu tarinallinen sarja, jossa hiljennytään muun muassa Johann Sebastian Bachin 5. sellosarjan kitarasovituksen äärelle ja seikkaillaan Olli Mustosen 1. kitarasonaatin eskapistisessa maailmassa.

Monikkosalin lavalla taituroivalle Santeri Rautiaiselle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Hän taitaa niin 1500-luvun kielisoitinteokset kuin tämän päivän modernit kitarasävellyksetkin. Rautiainen pyrkii kartoittamaan etenkin kitaraohjelmistojen vähemmän huomiolle jääneitä mestariteoksia.

Aktiivisesti konsertoiva kitaristi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää esiintymässä laajasti eri puolilla Suomea ja Eurooppaa. Perinteeksi muodostuneiden kotimaisten kesäkiertueiden kautta hän on saavuttanut tuhansia kuulijoita. Rautiaisen kitararesitaaleja on kuultu lukuisilla eri paikkakunnilla.

Su 13.11. klo 15
Kohtauksia kitaralla

Monikkosali
Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut