Kulttuuri

Joulukonsertista joulun tunnelmaa

Kuva: Miisa Kaartinen
Kuva: Juha Reunanen

Joulukuun alussa Monikkosali täyttyy tutuista sävelistä, kun joulukonsertti virittää kuulijansa iloiseen ja rauhalliseen joulutunnelmaan. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen valikoima perinteisiä joululauluja sekä aivan uusia sovituksia.

Lavalla säkenöi kaksi nuorta virtuoosia, sopraano Laura Pyrrö ja tenori Tero Harjunniemi, jotka esiintyvät konsertissa sekä erikseen että duettona. Oopperoiden ja operettien parissa ansioituneen kaksikon äänet taipuvat sujuvasti myös modernimpaan tulkintaan. Illan aikana laulajaparia säestää pianisti Janne Hovi, jolta kuullaan illan aikana myös instrumentaalisovituksia jouluisista suosikkikappaleista.

Nostalgiannälkäisille on tarjolla runsaasti vanhoja rakkaita joululauluja, mutta muukaan mahtuu myös uudempia kansainvälisiä kappaleita. Vaikka illan musiikkivalinnoissa kunnioitetaan perinteitä, konsertti on sävyltään ennen kaikkea duurivoittoinen. Haikeiden laulujen sijaan esitykset ja kappalevalinnat pyrkivät herättämään kuulijoissaan joulunajan mukanaan tuomaa iloa, lämpöä ja rauhaa.

Su 4.12. klo 15
Joulukonsertti – solisteina Laura Pyrrö ja Tero Harjunniemi
Monikkosali
www.lippu.fi
Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut