Kirjasto

Pääkirjaston avajaisviikolla nautitaan uusista tiloista ja monipuolisesta ohjelmasta

Nurmijärven pääkirjasto on kokenut ison muodonmuutoksen noin vuoden päivät vieneessä peruskorjauksessa. Kirjastossa vietetään 7. –12.11. avajaisviikkoa, jonka kattavasta ohjelmasta löytyy jokaiselle jotain.

Avajaisviikko alkaa maanantaina kello 10 vauvakinolla, lapsiystävällisellä elokuvanäytöksellä pikkulasten vanhemmille ja hoitajille. Elokuva on ikärajaltaan kaikille sallittu, ja salin äänet ja valaistus on säädetty lapsille sopiviksi. Salissa voi liikkua tai vaikka syöttää lasta näytöksen aikana.

Maanantai-iltana nähdään paikallista nuorta osaamista Teatteri Pikku Kiven esiintyessä kello 18. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Lukukoiratoiminnasta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan pääkirjaston ja Rajamäen kirjaston lukukoiriin tiistaina kello 17, jolloin irlanninsusikoirakatras saapuu kirjastoon rapsuteltavaksi.

Tiistaina klo 18 peruskorjauksen suunnitelleet arkkitehdit kertovat hankkeesta ja sen vaiheista. Kirjastossa
järjestetään päivän aikana myös esittelykierroksia ja kahvitarjoilua.

Keskiviikkona kello 13 tapahtumatila Männistössä esitetään Kjell Westön romaaniin Rikinkeltainen taivas perustuvan teatteriesityksen digitaalinen taltiointi. Esitys on kuvattu Suomen Kansallisteatterissa, ja sen tuominen kirjastoihin kaikkien saataville on osa Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Illalla kello 18 kirjastossa konsertoi muusikko Jiri Kuronen kumppaneineen.

Tuottelias kirjailija, käsikirjoittaja ja rakastetun Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjasarjan kirjoittaja Kirsti Manninen esiintyy kirjastossa torstaina kello 18. Manninen kertoo työstään ja teoksistaan.

Perjantaina uudistetussa kirjastossa vietetään iltamia. Tunnelmaa nostattaa kello 18 alkava Päiväkirjaklubi. Komedienne Eeva Vekki ja muut klubilaiset hauskuttavat yleisöä noloilla teini-iän päiväkirjatunnustuksilla. Ilta jatkuu tanssin merkeissä. Oopperalaulaja Ari Grönthal ja hanuristi Antti Grönthal saavat tanssijalat vipattamaan. Paikalla on myös buffet.

Lauantai on lasten päivä. Satutäti Milla Helminen Hyvinkään kirjastosta pitää aamupäivällä keppihevosaiheisen satutunnin, jossa tarinoinnin lomassa lauletaan ja keppistellään. Askartelupajassa askarrellaan teemaan liittyen. Avajaisviikon kruunaa lasten konsertti kello 12. Mölyapinat-duo saapuu hauskuuttamaan ja laittamaan liikettä perheen pienimpiin. Lapset voivat myös koko viikon ajan tutustua uuteen kirjastoon pakopelin merkeissä.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uudistettuun kirjastoon osoitteessa Punamullantie 1! Muutokset avajaisviikon ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia.