Kirjasto

Pääkirjasto muuttaa uusittuihin tiloihin syyskuun aikana

Väliaikaisen toimipisteen aukioloaikoja ja palveluja supistetaan ennen sulkemista

Pääkirjaston remontti valmistui heinäkuun lopulla, ja elokuun aikana tilaa on kalustettu. Osa pitkäaikais- ja välivaraston aineistosta on jo siirretty takaisin pääkirjastoon (Punamullantie 1).

Teboilin rakennuksessa (Mahlamäentie 1) sijaitsevaa toimipistettä aletaan tyhjentää syyskuun aikana. Kesäaukiolot vaihtuvat 5.9. supistettuihin aukioloaikoihin, jotka ovat voimassa 18.9. saakka. Sen jälkeen kirjasto on kokonaan kiinni muuton vuoksi. Pääkirjastosta lainatulle aineistolle ei tule eräpäiviä sulkuajalle, vaan laina-aikoja pidennetään sulkuajan yli.

Aukioloaikojen lisäksi muutto vaikuttaa myös kirjaston palveluihin. Käytännössä kirjastossa voi käydä kopioimassa, tulostamassa tai maksamassa laskuja tietokoneella. Lisäksi tilasta voi käydä noutamassa ja lainaamassa sinne etukäteen varatun aineiston. Varauksissa saattaa esiintyä viiveitä muuton takia. Varaukset voi siirtää noudettavaksi kirjaston muista toimipisteistä tai noutaa ne, kun pääkirjasto avataan.

Uusittu pääkirjasto avataan lokakuussa

Peruskorjattu pääkirjasto avataan tämänhetkisten suunnitelmien mukaan lokakuun alussa. Kokonaan uutta rakennuksessa ovat parvi, hiljainen työskentelytila, erillinen kokoustila sekä ryhmätyötila. Entisen musiikkiosaston paikalle on tehty lastenosasto, jonka yhteydessä on satusoppi Sananjalka.

Asiakkaiden usein kysymä palautusautomaatti löytyy heti sisäänkäynnin vierestä oikealta, ja asiakaspalvelu on siirtynyt kirjastosalin puolelle kulkuväylää. Pieni asiakaskeittiö ja evästelyalue ovat saaneet tilaa aulasta, entisen asiakaspalvelutiskin alueelta.

Työntekijöiden tiloja on muutettu paremmin kirjaston logistiikkaa palveleviksi. Lisäksi työmukavuutta on parannettu jakamalla avointa työtilaa akustiikkasermeillä ja lisäämällä tiloihin erillisiä hiljaisia työsoppia. Asiakkaat pääsevät kurkistamaan työntekijöiden työtiloja kirjaston virallisella avajaisviikolla.

Pääkirjaston väliaikaisen toimipisteen (Mahlamäentie 1) supistetut aukioloajat 5.–18.9.

  • ma, ke 10–19
  • ti, to 10–16
  • pe, la suljettu

19.9. alkaen toimipiste on kiinni.

Pääkirjaston muodonmuutosta voi seurata myös Näin Nurmijärvi rakentuu -blogista:
nurmijarvi.fi/blogit/nain-nurmijarvi-rakentuu.