Näin Nurmijärvi rakentuu

Blogikirjoituksia tulevista hankkeista ja ajankohtaisista asioista

Näin Nurmijärvi rakentuu -blogissa on juttuja rakentamisesta, maankäytöstä, asumisesta, liikenteestä sekä liikunta- ja virkistysalueista. Ajankohtaisista asioista sekä kunnan suunnitteilla olevista hankkeista kirjoittavat kunnan työntekijät ja yhteistyökumppaneiden edustajat. Tänä keväänä blogissa on kerrottu esimerkiksi Klaukkalan urheilukentän ja Urheilupuiston koulun peruskorjauksesta, kirkonkylän minitonteista, Nurmijärven Kodin vuokra-asunnoista ja asuinympäristöön liittyvistä asioista – niin koiran jätöksistä kuin espanjansiruetanoiden torjunnasta.

Klaukkalan urheilukentän korjaus mahdollistaa merkittävät kisat
Klaukkalan urheilukentän peruskorjaus on edennyt suunnitelmista korjausurakan kilpailutusvaiheeseen. Kentällä uusitaan hyppypaikkojen, heittoringin ja juoksuradan päällysteet siten, että ne täyttävät kansainvälisen liiton IAAF:n ja kansallisen liiton SUL:n kilpakentälle asettamat vaatimukset.

Peruskorjauksen jälkeen kentällä on suunnitteilla järjestää ensi kesänä 14–15-vuotiaiden SM-kilpailut. Lisäksi kentällä nähdään Suomen suurin nuorison yleisurheilutapahtuma Youth Athletics Games kesällä 2023. Kaikkiaan kisojen vierailijamääräksi odotetaan 15 000 osallistujaa.

Korjattu urheilukenttä monipuolistaa ja parantaa kaikenikäisten kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia palvellen samalla kunnan urheiluseuroja aiempaa paremmin.

Minitalotontit huomioivat kaikenlaiset perhekunnat
Kirkonkylän Rantapuiston alueelle on valmisteilla asemakaavan muutos. Muutosluonnoksen mukaan alueelta olisi tulossa myyntiin minitaloille soveltuvia minitontteja, joiden koko on 400–500 m2. Tontin koosta riippuen sille voi rakentaa noin 80–120 kerrosneliömetrin suuruisen omakotitalon aputiloineen.

Blogissa esiteltiin fiktiivisiä henkilöitä ja perhekuntia, jotka voisivat olla potentiaalisia minitalon rakentajia sekä esiteltiin talojen pohjapiirrosten avulle juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityjä koteja.

Tutustu jo julkaistuihin sekä myös tuleviin Näin Nurmijärvi rakentuu
-blogikirjoituksiin, niin olet tietoinen ajankohtaisista asioista ja kunnan suunnitelmista.

nurmijarvi.fi/nain-nurmijarvi-rakentuu