Näin Nurmijärvi rakentuu

Alkuvuoden väestönkasvu suurempaa kuin vuonna 2020

Vuosi 2020 nosti Nurmijärvi-ilmiön tapetille. Nurmijärvi-barometri osoittaa, että kasvuvauhti kiihtyy: Nurmijärven väestönkasvu on alkuvuodesta tammi-maaliskuussa ollut suurempaa kuin viime vuonna 2020 samaan aikaan. Edelliseen vuosikymmeneen verrattuna kasvuvauhti on ollut 2020-luvulla poikkeuksellisen vahvaa.

Tammi-maaliskuun aikana Nurmijärven asukasmäärä on kasvanut Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 229 uudella asukkaalla, mikä tarkoittaa 0,5 prosentin kasvua. Viime vuonna kunnan asukasluku kasvoi 121 asukkaalla ja kasvu oli 0,3 prosenttia. Myös syntyneitä on enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa on juhlittu yhteensä 109 syntynyttä, kun viime vuonna vauvaluku oli 96.

”Alkuvuoden 2021 kiinnostavin tekijä on ollut tulomuuton voimakkuus samalla kun asuntorakentaminen on ollut varsin maltillista”, Nurmijärven kunnan erikoissuunnittelija Katriina Ahokas toteaa.

Tammi-maaliskuun aikana Nurmijärvelle on valmistunut 38 uutta kotia, joista 30 erillispientaloihin joko perinteisenä omakotitalona tai paritalona. Noin joka viides uusi erillispientalo on rakentunut alkuvuoden aikana Rajamäen uudelle Kylänpään asuinalueelle.

nurmijarvi.fi/barometri