Monikkosali

Minä elän! -luentosarja saa jatkoa

Viime syksynä alkaneet Minä elän! -luennot saavat keväällä jatkoa. Nurmijärven kulttuuripalveluiden ja Nurmijärven Opiston yhteistyönä toteuttaman luentosarjan avaa maaliskuussa Eero Huovinen. Huhtikuussa vieraaksi saadaan Mika Aaltola. Sarja jatkuu syksyllä kolmella luennolla.

Kuva: Veikko Somerpuro

Millainen on hyvä ihminen

Helsingin yliopiston emeritusprofessori ja luterilaisen kirkon emerituspiispa Eero Huovinen on tullut työtehtäviensä lisäksi tunnetuksi näkyvänä keskustelijana, sekä kirkon liberaalien ja konservatiivien linjariitojen sovittelijana.

Monikkosalissa Huovinen puhuu otsikolla ”Millainen on hyvä ihminen”. Luento vie kuulujat ihmisyyden peruskysymysten äärelle. Sen aikana pohditaan muun muassa sitä, miten ihmiset arvioivat itseään ja työtään. Muitakin kysymyksiä nousee esille, kuten täytämmekö velvollisuutemme? Onko meistä hyötyä? Millaisia ihmisiä haluaisimme olla?

Huovinen valittiin vuonna 2005 vuoden puhujaksi ja kymmenen vuotta myöhemmin Suomen positiivisimmaksi henkilöksi. Huovisen viimeisin kirja on 2022 julkaistu muistelmateos “Sielujen puolustaja – piispana Helsingissä”.

Ke 22.3. klo 18
Minä elän! -luento: Eero Huovinen – Millainen on hyvä ihminen?
Monikkosali, Klaukkala
Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut ja Nurmijärven Opisto

Kuva: Veikko Somerpuro

Suomen suunta haasteiden keskellä

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola on ollut viimeisen vuoden aikana asiantuntijaroolinsa vuoksi paljon esillä julkisuudessa.

Aaltolan kirja “Mihin menet Suomi? Pelon aika Euroopassa” julkaistiin syksyllä 2022. Aaltola puhuu luennolla uuden kirjansa teemoista.

Teos on ajankohtainen puheenvuoro Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Euroopan ja erityisesti Suomen ja Pohjolan turvallisuustilanteesta. Aaltola analysoi kirjassaan aikaa, jota elämme, ja sen vaikutuksia tulevaisuuteen.

Aaltolan erityisiä osaamisalueitaan ovat Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikka, suurpolitiikka, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä globaalihallinta.

Ke 12.4. klo 18
Minä elän! -luento: Mika Aaltola – Mihin menet Suomi?

Monikkosali, Klaukkala
Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut ja Nurmijärven Opisto

Ilmoittaudu mukaan luennolle

Minä elän! -luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennoille ilmoittaudutaan ennakkoon joko puh. 040 938 1007 tai www.monikkosali.fi.