Monikkosali

Kaikukortilla maksutta tapahtumiin

Nurmijärvellä otetaan kokeilukäyttöön Kaikukortti, jolla saa maksuttoman sisäänpääsyn muun muassa osaan kulttuuritapahtumista, museoista ja kansalaisopiston kursseista. Kokeilu kestää vuoden loppuun saakka, jonka jälkeen päätetään, otetaanko kortti käyttöön vakituisesti.

Kaikukortin voi saada tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleva henkilö, joka on jonkin kortin jakajana toimivan hyvinvointi- ja terveyspalveluja tarjoavan toimijan asiakkaana. Kortin saajan pitää olla yli 16-vuotias, mutta sen haltija voi hankkia lippuja itsensä lisäksi myös lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

Kokeilussa ovat mukana alkuvaiheessa Nurmijärven Opisto, kunnan kulttuuripalvelut sekä Kivi-juhlat ry. Mukaan voi myöhemmin liittyä muitakin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tarjoajia.

Kaikukortti on Kulttuuria kaikille palvelun ja Kaikukannan ylläpitämä palvelu, jonka tavoitteena on yhdenvertaistaa kulttuuripalveluiden saatavuutta. Kortti on valtakunnallinen ja sitä voi hyödyntää kaikkialla Suomessa. Kunta tiedottaa lisää Kaikukortin jakajista ja sen käyttöpaikoista Nurmijärvellä kevään aikana.