Kirjasto

Tuulahdus Islannista Klaukkalan kirjastoon

Islanti-buumin dekkarillaan Hildur aikaansaanut Satu Rämö saapuu vieraaksi Klaukkalan kirjastoon keskiviikkona 15.3.2023 kello 18. Rämö kertoo Islantiin sijoittuvasta hittidekkaristaan ja tämän maaliskuussa 2023 ilmestyvästä jatko-osasta Rósa & Björk.

Kesällä 2022 julkaistu Hildur on Rämön esikoisdekkari ja ensimmäinen fiktiivinen romaani. Hildur aloittaa nordic noir -henkisen dekkarisarjan, joka tuo jännityksen lisäksi lukijoiden nautittavaksi Islannin luonnon ja historian. Rósa & Björk jatkaa Hildurin tarinaa.

Satu Rämöä on kiitetty hänen tavastaan liittää jännitysromaaniin mielenkiintoisia kuvauksia luonnosta ja tavallisesta arjesta, Islannin kulttuurista ja historiasta. Myös se, että kirja ei ole kovin väkivaltainen vaan enemmänkin pahaenteinen ja painostava, on saanut kiitosta.

Satu Rämö on Islannissa asuva kirjailija ja viestintäalan yrittäjä. Hän tekee myös sosiaalisen median sisällöntuotantoa sekä tarjoaa matkailupalveluja suomalaisille asiakkaille.

Rämö on kirjoittanut useita tietokirjoja, joista suurin osa kertoo elämästä Islannissa. Rämön kirja Islantilainen voittaa aina palkittiin Mondon vuoden matkakirjana vuonna 2015.

Rämö on asunut Islannissa useita vuosia. Muutama vuosi sitten hän muutti kokeilumielessä perheensä kanssa Reykjavikista Länsivuonolle, Islannin perimmäiseen kolkkaan, jonne he myös päättivät jäädä. Tästä kokemuksesta kertoo kirja Talo maailman reunalla (WSOY 2021).