Kulttuuri

Mathias Sandbergin arvostettu jazz-trio konsertoi Monikossa

”As tight as it gets”

Mathias Sandbergin arvostettu jazz-trio konsertoi Monikossa jos korona suo.

Maamme aktiivisimpiin freelance-muusikoihin kuuluvan jazzkitaristin ja säveltäjän Mathias Sandbergin trio vierailee huhtikuussa hämyisäksi jazz-klubiksi muuntuvassa Monikon pienessä Maestoso-salissa.

Sandbergin trion viime vuonna julkaistu The Doctor -depyyttialbumi sai kriitikoilta ihastuneen vastaanoton. Rochester City News:in toimittaja Ron Netsky hehkutti sitä sanoin ”Superb debut album” ja ”as tight as it gets.” Karjalaisen Jyrki Ojala kuvasi levyä “maailmanluokkaiseksi”.
Levy sisältää Sandbergin omalaatuista ”hard swingin groovy & soulful jazz”-sekoitusta, jolle ovat ominaista vahvat melodiat, rytmisesti leikkisä improvisaatio ja lähes telepaattinen yhteissoitto.

New Yorkissa ja Bostonissa opiskellut Sandberg on viimeiset kymmenen vuotta työskennellyt muun muassa Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Hän on kiertänyt esiintymässä sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Pe 23.4. klo 19
Mathias Sandberg Trio
Liput 20 €
(+ toim. alk. 1 € www.lippu.fi)
Maestoso-sali, Monikko, 2. kerros

Jos rajoitukset ovat voimassa huhtikuussa, konsertille pyritään etsimään uusi ajankohta. Tieto julkaistaan tapahtumakalenterissa: www.nurmijarvi.fi/tapahtumat.

Kuva: Ulla Nikula