Kulttuuri

Kulttuuripolun Sibelius-konsertti välitettiin reaaliajassa Nurmeksesta Nurmijärvelle

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittivät Nurmijärven yhdeksäsluokkalaisille Jean Sibeliuksen musiikkia konsertissa, joka striimattiin kouluihin suorana lähetyksenä Makkosen kulttuurikodista Nurmeksesta.

Striimaus toteutettiin kaksisuuntaisena siten, että esiintyjät ja osa yleisöstä pystyivät kommunikoimaan keskenään.

Oppilaiden tekemät kysymykset ja heidän antamansa aplodit välittyivät esiintyjille 500 kilometrin päähän, ja esiintyjät näkivät etäyhteyden kautta Isoniitun koulussa ja Nurmijärven yhteiskoulussa konserttia seuranneet oppilasryhmät.

Kysymyksessä oli ensimmäinen kerta, kun kansainvälistä uraa tekevien Makkosen ja Azezian konsertti striimattiin kaksisuuntaisesti Suomessa.
Makkonen ja Azezian ovat tehneet vastaavia konsertteja Nurmeksesta Yhdysvaltoihin, jossa he tavallisesti käyvät vuosittain esiintymässä. Ensimmäinen kaksisuuntainen striimaus toteutettiin Makkosen kulttuurikodista Portlandiin Oregoniin syksyllä 2020.

Kunnan kulttuuripalvelut tuotti Sibeliuksen musiikin konsertin yhdeksäsluokkalaisille osana kulttuuripolun ohjelmaa. Kaikkiaan esitystä seurasi noin 700 yhdeksäsluokkalaista opettajineen.

Kulttuuripolku tarjoaa jokaiselle nurmijärveläiselle esikoululaiselle ja koululaiselle yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea koulupäivän aikana taide- ja kulttuurielämyksiä, tutustua kotiseutunsa historiaan ja kulttuurilaitoksiin, sekä oppia kirjaston käyttämistä ja tiedon hakua. Kulttuuripolun ohjelmasta vastaavat kirjasto, museo ja kulttuuripalvelut.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian Kolin kansallismaisemissa. Konsertissa kuultiin tarinoita Sibeliusten samoihin maisemiin vuonna 1892 tekemästä häämatkasta. Kuva: Markus Kallies