Kulttuuri

Erkki Liikanen muistelee hyvällä entistä kotikuntaansa Nurmijärveä

Laulaja Erkki Liikanen kävi keväällä hanuristi Seppo Lankisen kanssa Aleksis Kiven kodissa nauhoittamassa ikäihmisille suunnatun “Täällä teitä varten” -konsertin.

Liikaselle paluu Palojoen maisemiin oli nostalginen, sillä hän on asunut nuoruudessaan Nurmijärven Perttulassa.
”Perttulasta löysin vaimoni, ihanan Anna-Maijan. Saimme Masala-nimisen talon appiukolta asuttavaksi. Siellä syntyi meidän Annukka, ensimmäinen lapsemme. Täältä on niin paljon kivoja muistoja ja kaikennäköisiä kommelluksiakin”, Liikanen naurahtaa. Laulaja muistelee ostaneensa aikoinaan Palojoelta koiran, jota hänen oli tarkoitus käyttää apunaan metsästyksessä.

Perttulassa tehty metsästysretki ei kuitenkaan sujunut ihan odotetulla tavalla.
”Koira hävisi melkein saman tien ja en oikein nähnyt, että mihin päin se lähti. Muutaman minuutin päästä kuului kanalasta hirveä rähinä ja sinnehän se koira oli juossut. Tappoi seitsemän kanaa.” Laulaja sai sovittua asian pulittamalla kanojen omistajalle korvausta markan kanaa kohden.
”No sehän sovittiin näin. Sitten naureskeltiin jälkeenpäin, että kyllähän lintukoira tietää mistä helpoimmalla linnun saa.”

Liikasen sukujuuret eivät kuitenkaan ole Uudellamaalla, vaan Karjalassa. Hänen ehkä tunnetuin kappaleensa, Syksyn Sävelenkin voittanut humoristinen Evakkoreki, kuullaan myös Täällä teitä varten -konsertissa.

”Joo, Karjalan poikia ollaan,” Viipurissa syntynyt Liikanen hymyilee.