Kulttuuri­­avustukset

Avustuksen hakeminen Solmussa

Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella verkkoasiointipalvelu Solmussa.

  1. Varaa tarpeeksi aikaa hakemuksen täyttämiseen. Suositeltavaa on täyttää hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Hakemuksen tekemistä ei kannata jättää viimeiselle hakupäivälle.
  2. Varmista, että sinulla on hakemuksessa vaadittavat liitteet pdf- tai word-muodossa, jotta saat liitettyä ne mukaan hakemukseen. 
  3. Hakemuksen täyttäminen edellyttää rekisteröitymistä Solmuun. 


Solmu: Kulttuuriavustusten hakulomakkeet

Ohjeita kulttuuriavustusta hakevalle

  1. Ota huomioon, avustus tulee käyttää sen vuoden toimintaan, johon se on myönnetty, ja siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty.
  2. Tarkista kulttuuriavustussäännöstä, onko suunnittelemaasi tarkoitukseen mahdollista myöntää avustusta.
  3. Selvitä mahdollisimman tarkkaan etukäteen, kuinka paljon avustettavaan toimintaan, kuten esimerkiksi esiintyjien palkkioihin, tilavuokriin, lehti-ilmoituksiin ja muihin kuluihin tulee menemään rahaa.
  4. Tee realistinen hakemus. Arvioi ja laske kuinka paljon avustusta tarvitaan, jotta avustettava kohde tai toiminta voidaan toteuttaa suunnitellulla tavalla. Jos tarvittava avustus on 500 euroa, älä hae ”varmuuden vuoksi” 800 euroa, vaan hae 500 euroa. 
  5. Muista, että avustuksen käyttämisestä tulee tehdä selvitys annettuun määräaikaan mennessä. 
  6. Huomaa, että taiteilija-apuraha on tarkoitettu ammattitaiteilijoille. Tarkista hakukriteerit kulttuuriavustussäännöstä.