Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kohti uutta normaalia

8.5.2020

Kahdeksan viikon mittainen koulujen etäopetusjakso on ensi viikolla päättymässä. Kesäkuun alusta myös muita rajoituksia ja sulkuja puretaan. On ollut hienoa nähdä, miten jo tieto koulujen lähiopetuksen alkamisesta ja kavereiden näkemisestä on lisännyt monen kouluikäisen hyvinvointia.

Opetusta, varhaiskasvatusta, sekä muita suosituksista ja rajoituksista vapautuvia palveluita organisoidaan parhaillaan niin, että paluu sujuisi mahdollisimman turvallisesti ja hyvin. Joiltain osin odotetaan vielä ministeriöiden ja AVI:n tarkempia ohjeistuksia, mutta tiedotamme osaltamme ajantasaisesti sekä kotisivuillamme, että suoraan kohderyhmille mm. Wilman ja Päikyn kautta sitä mukaa, kun yksityiskohdat täsmentyvät. Olemme luomassa myös useimmin kysyttyjen kysymysten –sivustoa, johon kokoamme vastauksia erilaisiin esille nouseviin kysymyksiin.

Kunnan korona-sivuilla, koulutuspalveluiden ja varhaiskasvatuksen sivuilla on myös usein kysyttyjen kysymyksiä, joihin kokoamme vastauksia erilaisiin esille nouseviin kysymyksiin.

Avautuvien palveluiden osalta uusimpia tiedotteita löytyy koostetusti kunnan korona-sivuston kautta, sekä seuraavista linkeistä:

Olemme siis nyt siirtymässä kohti normaalimpaa elämää, mutta ei vielä lähellekään sitä, minkälaista arki oli ennen koronaa. Tilanne on kieltämättä hämmentävä. Rajoitusten purulla on sekä positiivisia että negatiivisia puolia ja purkujen vaikutuksia epidemian etenemiseen on vaikea ennustaa. Yksi asia on kuitenkin selvää. Tautia ei ole vielä nujerrettu. Etenkin alueella, jossa kuntamme sijaitsee, tartuntojen määrä on edelleen tasaisesti lisääntynyt.

Siksi kannattaa nyt muistella jälleen ne ohjeet, joita hoettiin kyllästymiseen asti jo maaliskuussa, kun epidemia iski Suomeenkin. Käsiä tulee pestä usein ja huolellisesti, varsinkin kun on koskenut ovenkahvoihin, pankkiautomaatteihin, ostoskärryihin jne. Kädet kannattaa suojata mahdollisuuksien mukaan hanskoilla. Kasvojen koskettelua tulisi välttää ja yskähdykset tai aivastukset tulisi suunnata hihaan. Toisiin ihmisiin kannattaa pitää fyysistä etäisyyttä, jonka osalta suositus on kaksi metriä.

Tärkeää on myös muistaa, että sairaana on syytä pysytellä erityisen matalalla kynnyksellä kotona. Tällä hetkellä korona-testeihin pääsee alueellamme hyvin ja alkuvaiheessa olleet rajoitteet ovat testien osalta poistuneet. Oireiden ilmaantuessa ole yhteyksissä koronapuhelimeen 019 226 0099 klo 8-20. www.keusote.fi sivuilta löytyy myös paljon hyödyllisiä linkkejä tietopaketteihin, sekä yhteystietoja palveluihin.

Numerosta 044 422 0535 (ma-pe klo 10-14) on puolestaan saatavilla sekä henkistä tukea, että apua riskiryhmien kauppa- ja apteekkiasiointiin.

Muut palvelevat puhelinnumerot löytyvät tämän linkin takaa.

Koronaepidemian kehitystä alueellamme voi myös seurata Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän sivuilta, jossa julkaistaan päivittäin graafit koronatartuntojen määristä alueellamme ja kunnittain, sekä graafit parantuneiden määristä ja karanteeniin asetetuista.

Tsemppiä kaikille edelleen! Pitäkää erityisen hyvää huolta kunnostanne ja henkisestä hyvinvoinnistanne, sekä läheisistänne.

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä