Ajankohtaista

Koronavirus, Lukio

Nurmijärven lukion etäopetus jatkuu toukokuun loppuun asti Suomen valtioneuvoston suosituksen mukaisesti

6.5.2020

Nurmijärven lukio siirtyi etäopetukseen pääosin 16.3.2020 alkaen. Tällä hetkellä voimassa olevat valtakunnalliset koronaviruksen rajoittamistoimet ovat voimassa 13.5. saakka. Valtioneuvosto on linjannut, että 14.5.2020 alkaen lukioiden tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että lukioissa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun. Näin ollen Nurmijärven lukiossa etäopetusta jatketaan toukokuun loppuun asti. Käytännössä Nurmijärven lukion opiskelijat eivät enää palaa lukion tiloihin kevätlukukaudella 2020. 

Etäopetusta jatkamalla pyritään varmistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuus sekä toiminnan sujuvuus. Samalla lukion käytössä olevia tiloja pyritään hyödyntämään perusopetuksen tilatarpeisiin.

Lukiolaisilla ei kouluruokailumahdollisuutta 5. jaksossa 

Etäopetusjakson aikana toukokuun loppuun asti lukiolaisilla ei ole pääsääntöisesti tarjolla kouluruokailua. Mikäli lukio-opiskelijalla on tarvetta kouluruokailuun etäopiskelujakson aikana, tulee hänen olla asiasta yhteydessä rehtoriin. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteesta.

Lukion toimipisteet suljettuina opiskelijoilta lähiopetuksen osalta – kanslia palvelee etänä 

Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden koulurakennukset ovat etäopetuksen aikana pääsääntöisesti suljettuina. Lukion kanslia palvelee etäpalveluna etäopetuksen aikana. Lukion koulusihteerin tavoittaa Wilma-viestillä, puhelimitse tai sähköpostitse. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteesta.

Viidennen jakson koeviikon toteutus 

Lukiossamme on meneillään lukuvuoden 2019-2020 5. jakso, jonka koeviikko alkaa 19.5.2020. Koeviikko järjestetään etäyhteyksiä apuna käyttäen. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteesta.

Kevään 2020 ylioppilaat 

Nurmijärven lukiosta keväällä 2020 valmistuville ylioppilaille tullaan toimittamaan todistukset postitse.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteistä valmistuvien ylioppilaiden kunniaksi järjestetään etätervehdys ylioppilaille ja heidän läheisilleen lauantaina 30.5.2020.  Nurmijärven lukiossa järjestetään yhteisöllinen juhlatapahtuma kevään 2020 ylioppilaille elokuussa. Mikäli juhlatapahtumaa ei tuolloin pystytä järjestämään turvallisesti, tullaan kevään 2020 ylioppilaat kutsumaan joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan. Varsinaisen ylioppilasjuhlan tarkemmasta toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin lisää. 

Uusintakuulustelumahdollisuus elokuussa 2020  

Lukion opiskelijoille pyritään mahdollistamaan uusintakuulustelumahdollisuudet elokuussa, mikäli koronavirustilanne tämän mahdollistaa. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteesta.

Opiskelijahuoltopalvelut ja tukipalvelut etäopiskelujakson aikana 

Etäopiskelua tuetaan yhteistyössä opiskelijahuollon toimijoiden kanssa, joihin opiskelijat voivat olla yhteyksissä myös etäopiskelujakson aikana. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteessa.

Opintojen ohjaus myös etäohjauksena 

Lukion opinto-ohjaus toimii etäohjauksena. Opiskelija ja/tai huoltaja voi olla opinto-ohjaajan yhteyksissä esimerkiksi Wilma-viestillä, puhelimitse tai videopuhelun avulla. Ryhmänohjaaja on myös opiskelijan tukena tarvittaessa opintoihin liittyen. Opinto-ohjaaja auttaa myös tarvittaessa lukuvuoden 2020-2021 kurssivalintojen ja YO-ilmoittautumisten tekemisessä etäyhteyksiä apuna käyttäen. Lisätietoa voi lukea Wilma-tiedotteesta.

Yhdessä tehden positiivisella asenteella 

Kuluneiden etäopiskeluviikkojen kokemusten perusteella tulevien viikkojen haasteista ennen tulevaa kesälomaa selvitään yhdessä tehden fyysisestä etäisyydestä huolimatta. Tsemppiä kaikille etäopiskeluun ja kiitos ymmärryksestä sekä joustosta. Ilolla ja positiivisella asenteella eteenpäin! 

Takaisin listaukseen