Ajankohtaista

Hyvinvointi, Ikäihmiset, Liikunta, Liikuntapaikat, Pyöräily

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2023

5.5.2023

Unelmien liikuntapäivä tulee taas! Nurmijärven kunnan liikunta- ja hyvinvointipalvelut yhdessä Nurmijärvi Opiston sekä paikallisseurojen ja -yhdistysten kanssa järjestävät liikunnallista toimintaa keskiviikkona 10.5.2023 Krannilan liikuntapuistossa kirkonkylällä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Päivässä on tarjolla monenlaista liikuntaa ja erilaisten lajien kokeilumahdollisuuksia kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille.

Ikääntyneille suunnattua toimintaa järjestetään Krannilan liikuntapuistossa klo 14-16 välisenä aikana ja mahdollisuus on kokeilla mm. pihapelejä, sauvakävelyä ja ulkokuntolaiteharjoittelua eläkeläisyhdistysten järjestämänä.

Perheille suunnattua toimintaa järjestetään Krannilan liikuntapuistossa  klo 16-18 välisenä aikana.

Tapahtumassa kuntalaisia liikuttavat paikalliset urheiluseurat, Nurmijärvi Opisto sekä liikunta- ja hyvinvointipalvelut. Luvassa on mm. itämaisen tanssin, zumban ja lattaritanssin esitykset ja myös pääset myös itse kokeilemaan zumbaa ja lattaritansseja.

Ulkokuntolaiteopastusta sekä ohjattua sauvakävelyä voi tulla myös kokeilemaan. Lisäksi tapahtumassa pääsee kokeilemaan kepparirataa, salibandya sekä kansantanssia ja sirkustelua.

Kaikenlaisen liikkumisen päivä

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Unelmien liikuntapäivään voi osallistua kuka tahansa, miten tahansa, missä tahansa. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivä – niin yksin kuin yhdessä.  Tervetuloa mukaan kokeilemaan eri liikuntamuotoja ja innostumaan liikunnasta!

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Lisätietoa Unelmien liikuntapäivästä löytyy osoitteessa www.unelmienliikuntapaiva.fi.

Liikkumisen iloa jaetaan tapahtumapäivänä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä!

Vinkkejä liikuntaan Unelmien liikuntapäivän lisäksi

Unelmien liikuntapäivä osuu valtakunnalliselle pyöräilyviikolle, joten yksi vinkki unelmien liikuntapäivään on myös hypätä pyörän selkään ja ajella Nurmijärvellä vaikka pitkin 7 veljeksen pyöreittiä.  

Toinen helppo keino liikkua virallisen Unelmien liikuntapäivä -tapahtumaohjelman lisäksi on kerätä roskia samalla, kun kävelet tai juokset. Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua vaikka roskajuoksulla eli ploggaamalla. Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen).

 

Unelmien liikuntapäivä.pdf

Takaisin listaukseen