Ajankohtaista

Ilmastotyö, Jätehuolto, luonto, Siistiksi, Tapahtumat, Viheralueet

Nurmijärvi mukana keräämässä miljoona pussia roskia

13.4.2023

Tänään alamme keräämään roskia, sillä me nurmijärveläiset osallistumme Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanjan startti nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa tänään klo 20. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään miljoona pussillista roskia ympäristöstään, ja myös pohtimaan välinpitämätöntä asennetta roskaamiseen. Kerätyt roskapussit käydään merkitsemässä Ylen sivuilla olevaan laskuriin. Kampanja päättyy 14.6.2023.

Kerää roskia yksin, kaksin tai porukalla

Kerää roskat pussiin, vie pussi sekajätteeseen ja käy merkitsemässä keräämäsi pussien määrä Ylen verkkosivuilla olevaan laskuriin, joka päivittyy reaaliaikaisesti. Muista valita paikkakunnaksi Nurmijärvi. Eihän tämä mikään virallinen kisa ole, mutta oltaisiinko kuitenkin kärkikahinoissa mukana?

Kunta järjestää Miljoona roskapussi -kampanjaa tukien oman jo perinteeksi muodostuneet Siistiksi-siivoustalkoot. Siistiksi-siivoustalkoot ovat 24.4. – 22.5.2023. Tarjoamme roskapussit, hanskat ja roskien kuljetuksen jäteasemalle. Miten ilmoitat järjestämistäsi talkoista tai mistä tiedät, missä talkoita pidetään? Siitä viestimme ensi viikolla!

Miljoona roskapussia -kampanja

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua 13.4. – 14.6.2023 välisenä aikana. Talkoisiin on ilmoittautunut 149 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Mukana talkoissa on myös monia julkisuuden henkilöitä, kuten toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Kampanja tulee näkymään Ylen kanavissa, ja startti nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20. Kampanjan tulokset julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

Takaisin listaukseen