Taajamat ja kylät

Kylät

Maisema Nukarin kylältä

Vaikka kaikissa Nurmijärven päätaajamissa luonnonrauha ja urbaanimpi miljöö lyövät sopuisasti kättä, löytyy Nurmijärveltä myös perinteistä maalaismaisemaa. Väljyyttä, rauhaa ja vehreää idylliä tarjoavat Nurmijärven useat omaleimaiset kylät.

Maaseudun monipuolisen luonto- ja kulttuuriympäristön kanssa on vaikea kilpailla. Näin on myös Nurmijärvellä. Kunnan jokaisella kylällä on omat valttinsa: Perttulassa vapaana virtaava Kuhakoski, Aleksis Kiven synnyinkoti ja Taaborinvuoren museoalue Palojoella, Nukarinkosken sadunomainen ympäristö Nukarissa, upeat kangasmetsät sekä kirkasvetinen Sääksjärvi Kiljavalla, Röykässä rehevässä lehtometsässä piileksivä jugendlinnaa muistuttava Röykän entinen sairaala sekä maakunnallisesti arvokkaat kulttuurimaisemat Perttulan ja Uotilan pelloilla. Nurmijärveltä löytyy kappaleita kauneinta Suomea aivan pääkaupunkiseudun naapurista.

Maalaismaisemien lisäksi kylille ominaista on niiden aktiiviset ja uudet asukkaat tervetulleiksi toivottavat kyläyhteisöt. Samanhenkisten ihmisten seura saa olon kotoisaksi. Kylistä löytyy aktiivista yhdistystoimintaa ja myös Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry yhdessä kunnan kanssa tukevat kylien kehittämistä.

Hektinen arki korostaa oman kodin merkitystä arjen pakopaikkana. Onko sellaisia murheita, etteivät kauniit auringon nousut maalaismaisemissa auttaisi? Kun naapurin ruohonleikkurinkin murina kuuluu liian vaimeana häiriintyäksesi siitä sunnuntaiaamuna. Luonnonrauha tekee ihmiselle ihmeen hyvää.

Tutustu kylien omiin sivuihin alta löytyvien linkkien kautta. Kurkkaa myös lista asukas- ja kyläyhdistyksistä täältä.

Tutustu kylien omiin sivuihin