Taajamat ja kylät

Kirkonkylä

Kirkonkylä on pienten suurten riimittelijöiden kotiseutua. Samalla se on Nurmijärven vanha päätaajama sekä nykyinen hallinnollinen keskus. Kirkonkylässä korostuvat kerroksellisuus ja juurevuus. Pitkä historia näkyy ympäristössä ja tuntuu asukkaissa.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Päivittäispalveluiden lisäksi Kirkonkylä tarjoaa asukkailleen myös hengen ja ruumiin ravintoa. Taajaman kokoon nähden monipuolinen kulttuuri- ja lounastarjonta tuo vastapainoa arkeen. Idyllinen ja historiallisesti arvokas kirkonmäki houkuttelee kävelemään ja viipyilemään. Pääkirjasto tarjoaa monipuolisia ja omaperäisiä tapahtumia ja näyttelyitä kuntalaisten iloksi. Lukupiirien, luentojen, näyttelyjen, kirjailijavierailujen ja K60-kulttuuriklubin lisäksi kirjastossa yökyläilevät asukkaiden pehmolelut. Nostalgisessa 50-luvun elokuvateatterissa pyörivät kiinnostavimmat uutuudet nykyaikaisella esitystekniikalla. Kesäisen kirkonmäen museokahvilan vierailun voi päättää lepakkoretkeen samaisen kahvilan vintillä. Lounaspaikkoja löytyy viikon jokaiselle päivälle. Vastapainoa kulttuurille tarjoavat monipuoliset ja vehreät ulkoilumahdollisuudet hoidetuista reiteistä ja hiihtoladuista frisbeegolfrataan. Ja parasta on se, että kaikki tämä pysyy ryhdikkäästi raameissaan ihmisen kokoisessa mittakaavassa.

Nostalgian vastapainoksi perinteikkäältä Kirkonkylältä löytyy myös modernimpaa rakentamista. Keskeiselle paikalle noussut uusi urbaani Krannilan asuinalue kätkee sisälleen asukkaiden ideoiman keinulan. Lähivuosina on myös luvassa Kirkonkylällä kysyttyä perinteisempää pientalorakentamista, kun Heinojan uusi asuinalue alkaa rakentua.

Kirkonkylän kupeessa logistisella mansikkapaikalla Helsinki-Tampere -moottoritien liittymässä sijaitsee Ilvesvuoren yritysalue, jossa toimii reilut 50 yritystä työllistäen reilut 400 henkilöä. Ilvesvuoressa on imua ja alue on laajenemassa. Jos olet ajanut Helsinki-Tampere-moottoritietä, olet varmaan nähnyt pitkän koristeellisen kivimuurin. Kyllä, se on Ilvesvuori.

Nurmijärven kirkonkylä on oma seesteinen, monipuolinen ja mielenrauhaa tuottava kokonaisuutensa kuivatun Nurmijärven rannalla.