Ilmiöntekijät

Juha Oksanen aloitti kunnan teknisenä johtajana

Nurmijärven kunnan teknisenä johtajana on aloittanut Juha Oksanen. Hän siirtyi kunnan palvelukseen Puolustuskiinteistöistä, mutta on työskennellyt aiemmin 10 vuotta Nurmijärvellä mm. suunnittelupäällikkönä ja vt. teknisenä johtajana. Juha Oksanen johtaa ympäristötoimialaa, yhtä kunnan kolmesta toimialasta. Tekninen johtaja vastaa mm. maanhankinnasta ja yleiskaavoituksesta katujen ja toimitilojen kunnossapitoon. Toimialalla työskentelee noin 170 henkilöä.

”On mukavaa olla jälleen Nurmijärvellä! Kunnanhallituksen puheenjohtaja Petri Vaulamo toivotti minut tervetulleeksi kotiin, se tuntui mukavalta ja summasi fiilikseni”, Oksanen hymyilee. ”Vaikka olin kolmisen vuotta poissa Nurmijärveltä, osa sydämestäni jäi tänne. Seurasin kunnan asioita varsin aktiivisesti.”

Teknisen johtajan työkuvan monipuolisuus ja työn merkityksellisyys motivoivat. ”Nurmijärvellä on tekemisen meininki, ja on hienoa päästä kehittämään kuntaa yhdessä asukkaiden, päättäjien ja työntekijöiden kanssa.”

Oksanen haluaa, että ympäristötoimialalla on hyvä tehdä töitä. ”Tähtäämme siihen, että ihmisten on aamulla mukava tulla töihin, työkalut toimivat, työyhteisössä on hyvä olla ja resurssit on mitoitettu oikein työkuormaan nähden”, Oksanen näkee. ”Haluan mahdollistaa urakehityksen kunnan sisällä. Nurmijärvellä on mahdollisuus työn ohessa kehittää ja kehittyä, oppia ja opiskella.”

Millaista on teknisen johtajan parempi arki? ”Itselleni se on perhe-elämän flow-tila, jossa asiat rullaavat. Kunnan tehtävä on mahdollistaa muun muassa toimivat harrastuspuitteet, asianmukaiset koulu- ja päiväkotikiinteistöt, sujuvat liikennejärjestelmät ja viihtyisät asumisympäristöt, jotka tukevat parempaa arkea.”

”Haluan kehittää taajamiamme kaupunkikuvallisesti viihtyisämmiksi ja linjakkaammiksi. On myös tärkeää, että meillä on jatkossakin tarjolla riittävästi tontteja niin asumiseen kuin yritystoimintaankin”, Oksanen kertoo.

Tekninen johtaja näkee vuorovaikutuksen tärkeänä ja toivoo, että kuntalaiset antavat rohkeasti palautetta esimerkiksi Solmun kautta. ”Nurmijärvellä on tehty todella hyvää työtä viestinnän kehittämiseksi. Haluan olla edelleen kehittämässä vuorovaikutusta. Teen parhaani, että Nurmijärvestä tulisi entistä parempi paikka kuntalaisille.”