Liikunta

Lasten ohjatut liikuntaryhmät ja liikuntamaat

MaanantaiAikaPaikka
KeppariTreenit 7-15v.14.15–15.00Länsikaaren koulu
Telinejumppa 7-9v.15.30–16.15Länsikaaren koulu
Telinejumppa 10-12v.16.30–17.30Länsikaaren koulu
Keskiviikko
Telinejumppa 7-9v.16.45–17.45Isoniitun koulu
Perhetreeni 4-6v.18.00–18.45Isoniitun koulu
Torstai
Taaperot jumppa 1-4v.10.00–10.45Klaukkala, budo tila
Äiti-vauva jumppa11.00–11.45Klaukkala, budo tila
Lauantai
KeppariTreenit 7-15v.14.30–15.30Mäntysalon koulu
Liikuntamaa15.30–18.30Mäntysalon koulu
Sunnuntai
Liikuntamaa12.00–13.45Länsikaari/ Rajakaari
Liikuntamaa14.30–16.15Kivenpuiston koulu

KeppariTreenit

Keppihevosharrastuksesta kiinnostuneille tytöille ja pojille tarkoitettu ryhmä, jossa pääset harjoittelemaan ja liikkumaan keppihevosilla.
Tunnin perusajatuksena on yhteinen lajinomainen alkulämmittely, jonka jälkeen suunnitellaan yhdessä esterata ja harjoitellaan radalla. Esteet, kartiot jne. löytyvät salista. Ota oma keppari mukaan!

PerheTemppuilu

(4-6v.+aikuinen)

PerheTemppuilu on lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, jossa harjoitellaan ohjatusti yhdessä kehonhallintaa ja liikkumisen
perustaitoja, kuten juoksemista, kiipeämistä, heittämistä, kiinniottamista,
hyppäämistä, tasapainoilua jne. Keskeisenä ajatuksena on lapsen ja aikuisen yhdessä tekeminen ja taitojen opettelu leikkien sekä mukavien harjoitteiden ja tehtävien avulla.

Äiti-vauva-jumppa

(alle 1v.)

Vauvan ja vanhemman yhteinen liikuntahetki. Tunnilla liikutaan vauvan
ehdoilla, lapsi voi olla useassa liikkeessä mukana tai vaihtoehtoisesti lattialla viltillä seuraamassa menoa. Tunnilla huomioidaan raskauden jälkeinen palautuminen. Ohjaaja antaa liikkeistä eritasoisia vaihtoehtoja, joista voi valita oman synnytyksestä palautumistilanteen mukaisen vaihtoehdon. Testataan vatsalihasten erkauman tila, tehdään harjoitteita lantionpohjan lihaksille ja harjoitellaan keskivartalon käyttöä kehon
hallinnassa. Tarkoitus on myös vahvistaa isompia lihasryhmiä, jalkalihaksia ja selkää sekä huomioida niskahartiaseudun hyvä lihaskunto ja liikkuvuus. Lopuksi on loru- tai laululeikki vauvalle ja lempeät venyttelyt. Liikunnan lisäksi tapaat tunnilla muita äitejä vauvoineen. Yhdessä on hieno seurata oman kunnon edistymistä ja ryhmän vauvojen kehitystä.

Taaperojumppa

(1-3v.)

Taaperojumppa on lapsen ja aikuisen yhteinen liikuntatuokio. Tärkeintä on onnistumisen elämykset ja liikunnan ilo. Tunnilla harjoitellaan liikkumisen perustaitoja leikkien, musiikin, temppuratojen, välineiden ja tehtäväpisteiden avulla. Opitaan samalla myös sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja muiden huomioimista. Mukana tunnilla voivat halutessaan olla molemmat vanhemmat. Alle 1 v. sisaruksen voi ottaa mukaan tunnille esim. kantokopassa tai rintarepussa.

Telinejumppakerho

(7-9v. ja 10-12v.)

Telinejumpassa harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja huomioiden
osallistujan ikä ja taitotaso. Jumppa kehittää lapsen perusliikuntataitojen
lisäksi tasapainoa, kehon hallintaa, voimaa ja liikkuvuutta.