Kunta tiedottaa

Nurmijärven väestömäärä kasvussa

Vuonna 2020 Nurmijärven asukasluku kasvoi 674 uudella asukkaalla. Tämä tarkoittaa 1,6 prosentin väestönkasvua. Osaltaan kasvua siivitti runsas asuntorakentaminen, sillä vuoden aikana Nurmijärvelle valmistui 484 uutta kotia. Myös vanhassa asuntokannassa, erityisesti omakotitaloissa, kauppa kävi kuumana.

”Vastaavanlaista kasvuvauhtia koettiin viimeksi 2000-luvulla Nurmijärvi-ilmiön villeinä vuosina. On kuitenkin syytä muistaa se, että Nurmijärven väestö on kasvanut tasaisesti läpi mittausvuosien. Joskus rytisten, joskus maltillisemmin, mutta kunta on aina kasvanut”, kunnan erikoissuunnittelija Katriina Ahokas kertoo.

Vuosi 2021 on jatkanut samaa väestönkasvuvauhtia. Alkuvuodesta 2021 Nurmijärven väkiluku kasvoi jälleen muuttoliikkeen vaikutuksesta. Tammi-helmikuun aikana Nurmijärven väestö on kasvanut 143 henkilöllä. Vuoden takaiseen kasvua on kerryttänyt ennen kaikkea pienempi lähtömuuttojen määrä (tammi-helmikuu/2021: lähtömuuttoja kunnasta 315, tammi-helmikuu/2020: lähtömuuttoja kunnasta 383).

Seuraa Nurmijärvi-barometriä

Nurmijärvi-barometri ilmestyy kuukausittain kunnan kotisivuilla: nurmijarvi.fi/barometri. Barometrissä tilastotiedot esitetään visuaalisessa ja helposti luettavassa muodossa.

Asukasluvun kehitys 2020