Pyöräilyviikko

Pyörämatkailu

Maantiepyöräily

Maantiepyöräilystä kiinnostuneille esimerkiksi https://jalki.fi/ tarjoaa monipuolisia valmiita reittiehdotuksia, joista monet kulkevat Nurmijärven alueen kautta lähikuntiin. Tutustu toisten suosittelemiin vaihtoehtoihin, lataa reitti (gpx-tiedosto) puhelimeesi tai urheilukelloosi ja lähde ajamaan.

Maastopyöräily

Maastopyöräilyä on helpoin aloitella ulkoilureiteillä ja leveämmillä poluilla. Nurmijärven kunnan alueella maastopyöräilyn aloittamiseen parhaiten soveltuvat ulkoilureitit löytyvät Rajamäeltä. Sieltä löytyy myös eritasoisia polkuja maastossa ajamisen harjoitteluun. Ulkoilureitit löytyvät kunnan verkkosivuilta ja polkureittejä voi etukäteen tutkailla suunnistuskartoista tai eri sivustojen kautta kuten https://web.trailmap.fi/ ja https://jalki.fi/.

Maastopyöräilyyn pääsee tutustumaan esimerkiksi Nurmijärven Latu ja Polku ry:n järjestämillä ohjatuilla maastopyöräilylenkeillä. Lisätietoja Nurmijärven Ladun ja Polun sivuilta

Nurmijärvellä esimerkiksi E-MTB SAFARI järjestää erilaisia pyöräilysafareja sähköavusteisilla maastopyörillä.

Suomen pyörämatkailukartta

Bikeland.fi-verkkosivustolta löytyy Suomen pyörämatkailukartta, joka kokoaa yhteen Suomen pyörämatkailureitit, kohteet ja Tervetuloa pyöräilijä -palvelut.

Nainen ajaa reppu selässä polkupyörällä, jonka tavaratelineellä on kaksi retkilaukkua.

Muita sovelluksia ja sivustoja: 

Trailmap on sovellus maastopyöräilijöille, polkujuoksijoille ja ulkoilijoille jotka kaipaavat lenkeilleen uusia polkuja ja maisemia. Sovelluksesta löytyy monipuolisia karttoja, valmiita reittejä ja omien reittien lisääminen on helppoa.

Jälki on kartta- ja reittipalvelu pyöräilyharrastajille, joka listaa alueittain suosittuja pyöräilyreittejä. Reitit ovat rekisteröityneiden käyttäjien lisäämiä.

Ulkoilureitit löytyvät