Suun terveydenhuollon akuuttihoito

Arkipäivänä kello 7:30-15:00

Arkisin tapahtuva akuuttihoito on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativia tapauksia varten.

Ajat varataan arkisin klo 7.30-10.00 suun terveydenhuollon ajanvarausnumerosta (09) 2500 3259. Akuuttiaikoja on jokaisessa taajamassa ja ajat annetaan yhteydenottojärjestyksessä.

Arkipäivinä kello 15:00-21:00 sekä viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8:00-21:00.

Nurmijärvi on mukana ostopalveluna järjestettävässä yhteispäivystyksessä.
Palvelu tuotetaan Helsingissä ajanvarauksella ja sinne on aina soitettava etukäteen. Hoitoon hakeutuville potilaille tehdään hoidontarpeen arviointi kuntien akuuttihoidon kriteerien pohjalta, mahdollisen ajan antamisen ensiapuluontoiseen hoitoon pääsyä varten.

Vastaanoton puhelinnumero on 044 494 3198

Osoite: Hietaniemenkatu 6B, 00100 Helsinki                                                                         

Akuutihoidon tarkoitus on antaa kiireellinen ensiapu tilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkiaamuun terveyskeskuksen akuuttivastaanottoa. Kiireellisen ensiavun kriteerejä ovat turvotus, suun avautumisrajoitus, nielemisvaikeus, hammastapaturma, voimakas verenvuoto esimerkiksi poiston jälkeen, kova kipu, johon särkylääke ei auta tai joka estää nukkumisen tai se, ettei suu mene kiinni. Tietyissä tapauksissa syitä voivat olla suuri, ulkonäöllisesti häiritsevä lohkeama etuhampaassa, rikkoutunut kipua aiheuttava kiinteä oikomiskoje tai haavauma suussa. Kiireellistä ensiapua eivät vaadi lievä kipu, johon särkylääke auttaa, vihlominen kylmälle tai kuumalle, hampaan tai paikan lohkeama eikä irrotettavien oikomiskojeiden tai proteesien ongelmat.

Mikäli kiireellisen hoidon kriteerit täyttyvät, potilas ei maksa käynnistä kustannuksia palveluntuottajalle, vaan kunta laskuttaa potilasta terveyskeskushinnoin jälkikäteen. Akuuttihoidon tuottaja voi asiakkaan kanssa sopia myös sellaisesta hoidosta, joka ei kuulu ostopalvelun piiriin. Kunta ei osallistu näihin kuluihin, vaan asiakas maksaa laskun itse ja saa niistä mahdollisen KELAn korvauksen. Matkakorvauksiin voi hakea korvausta KELAlta, mikäli omavastuu ylittyy.

Yöaikaan kello 21:00-8:00

Suun terveydenhuollon yöpäivystys toimii klo 21-00-8.00 Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteydessä, Töölönkatu 40, 00260 Helsinki.

Suun terveydenhuollon yöpäivystyksessä hoidetaan välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perusteinsiirtää oman terveyskeskuksen virka-ajan päivystysvastaanotolle tehtäväksi.

 Suun terveydenhuollon yöpäivystys toimii ajanvarausperiaatteella. Potilaan tulisi soittaa hoidon tarpeesta Töölön tapaturma-asemalle, puhelin 09 47187708.

Linkit

Lääkäripäivystys