Ajankohtaista

Asuminen, Hyvinvointi, Ikäihmiset, Liikunta, Terveys

Lisää liukuesteitä jaossa yli 65-vuotiaille

29.1.2024

65 vuotta täyttäneet kuntalaiset voivat noutaa kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä ilmaiseksi kunnan kirjastoista niiden aukioloaikoina. Esteitä jaetaan 5.-9.2.2024 tai niin kauan kuin niitä riittää. Kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä jaetaan yksi liukuestepari per henkilö. Liukuesteitä on hankittu määrärahan puitteissa 399 kpl ja ne on tarkoitettu niille ikäihmisille, jotka eivät ole hakeneet kunnan jakamia liukuesteitä aikaisemmin tai saaneet kunnalta aiempina vuosina korvausta liukuesteiden hankintaan.

Kunta on vuodesta 2007 alkaen tukenut ikäihmisten liukuesteiden hankintaa korvaamalla 10 € vuodessa kenkien liukuesteparin hankintaan. Korvaus on maksettu aiemmin korvaushakemuksen perusteella, mutta hyvinvointilautakunta päätti keväällä 2023 muuttaa käytäntöä kohti asiakasystävällisempää ja joustavampaa menettelyä.

Liukuesteiden hakijan on oltava nurmijärveläinen ja hakijan on todistettava henkilöllisyytensä esimerkiksi Kela-kortilla. Jos joku muu kuin ikäihminen itse tulee noutamaan liukuesteitä, hänellä tulee olla mukana kyseisen ikäihmisen henkilöllisyystodistus.

Kenkien liukuesteiden noutopaikat:

  • Nurmijärven pääkirjasto, Punamullantie 1, 01900 Nurmijärvi
  • Klaukkalan kirjasto, Kuonomäentie 2, 01800 Klaukkala
  • Rajamäen kirjasto, Kiljavantie 1 (käynti talon päädystä Tykkimäentien puolelta), 05200 Rajamäki

Tiedustelut:  Jonna Kivi, jonna.kivi@nurmijarvi.fi, puh. 040 317 4890

Takaisin listaukseen