Reseptien uusiminen

Reseptin uusiminen omakanta-palvelussa:

Ohjeet reseptin uusimiseen (kanta.fi)

Suosittelemme tekemään sähköisen reseptin uusimipyynnön Omakanta-palvelussa.

Omakantapalvelussa sinun on mahdollista antaa matkapuhelinnumerosi uusimispyyntöä tehdessäsi, jolloin saat tekstiviestillä tiedon, kun resepti on uusittu.

Voit myös pyytää reseptin uusimista

  • puhelimitse omalta terveysasemaltasi,
  • käymällä terveysasemasi potilastoimistossa tai
  • välittää uusintapyynnön apteekin kautta. Osa apteekeista perii välitysmaksun reseptin uusimisesta.

Reseptien toimitusaika on n. yksi viikko.

Sähköinen resepti eli eResepti

eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Lääkemääräys tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen. Sähköisesti määrätyt lääkkeet voit hakea mistä tahansa Suomen apteekista.

Omakannasta näet sähköiset reseptisi, mihin asti reseptisi on voimassa ja onko siinä vielä lääkettä jäljellä. Halutessasi voit tulostaa yhteenvedon resepteistäsi.

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat katsoa omia sähköisiä reseptejään internetissä osoitteessa http://www.kanta.fi/ "Omien tietojen katselu" -kohdassa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Näin käytät eReseptiä -esite

Tutustu myös:

Suomessa myytävien lääkevalmisteiden pakkausselosteet http://laakeinfo.fi/ 

lääkekortti.fi

Lääkekortti.fi -palvelussa voit ylläpitää lääkitys- ja rokotustietoja. Laakekortti.fi on Lääketietokeskuksen kehittämä sähköinen palvelu lääkitys- ja rokotustietojen hallintaan. Lääkitystietojen ylläpito on helppo ja rokotustiedot pysyvät helposti päivitettävän lomakkeen avulla aina ajan tasalla. Lääkekortti.fi tukee omahoitoa ja lisää lääkehoidon turvallisuutta.