Museot ja näyttelyt

Nukarin koulumuseo

Museo toimii Nurmijärven ensimmäisessä koulurakennuksessa, jossa koulutyö alkoi vuonna 1873. Vanha luokkahuone ja kunnan eri kouluilta kerätty esineistö kertovat millaista koulunkäynti oli ennen.

Opetustaulut, mustekynät, käsityöt ja kouluruokailuun liittyvät esineet tuovat varttuneemmille muistoja ja nuoremmille tietoa ja elämyksiä. Museon sijainti lähellä kaunista Nukarinkoskea tarjoaa mahdollisuuden yhdistää museokäynti mieleenpainuvaan luontoretkeen.

Avoinna 2021

Lauantaina 23.10. klo 11-15
Lauantaina 20.11. klo 11-15

Muulloin avoinna tilauksesta.

Turvallinen museokäynti

Museossa noudatetaan viranomaisten terveysturvallisuusohjeita.
Asiakasmäärää joudutaan rajoittamaan: Riittävien etäisyyksien varmistamiseksi museossa voi yhtäaikaisesti olla enintään 10 vierailijaa. Voimassa on vahva kasvomaskisuositus ja turvavälien noudattamisesta sekä käsihygieniasta on huolehdittava.

Pääsymaksut

peruslippu 4 €

alennuslippu 2 €

alle 18-v. vapaa pääsy

Museokortti

Opastukset

Perusopastus tilauksesta maksaa 30 €. Museoon mahtuu noin 25 hengen ryhmä kerrallaan. Sitä isommat ryhmät jaetaan kahtia. Tällöin opastusmaksu on yhteensä 60 €.

Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia.  Opastuksella kerrotaan kansakoululaitoksen synnystä, Nukarin kylän ja koulun historiasta sekä kansakoulujen arjesta.

Yhteystiedot