Ajankohtaista

Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Liikunta, Lukio, Monikko, Monikkosali, Muut viranomaiset, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Varhaiskasvatus

Koronasuosituksia ja rajoituksia tiukennetaan 26.11. alkaen Nurmijärvellä

26.11.2020

Huom. Nurmijärven kunta on täydentänyt ohjeita 27.11. Keusoten uusien  suositusten ja rajoitusten mukaan. 

Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö on 24.11.20 antanut ohjeet koronasuositusten ja rajoitusten tiukentamisesta myös Keusoten alueella. Nurmijärven kunta ottaa käyttöön Keusoten 26.11. antamat suositukset ja rajoitukset ja suosittaa alueen muita toimijoita noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia.

Tiukemmilla suosituksilla ja rajoituksilla pyritään estämään epidemiatilanteen huonontuminen. Keusoten mukaan alueemme koronatartuntojen ilmaantuvuus on noussut jyrkästi noin kahdessa viikossa 28:nnesta 68:aan / 100 000 / 14 päivää. Kolmasosa tartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia tulee kohdentaa laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

Nurmijärven kunta viestii suosituksista ja rajoituksista aina, kun tilanne muuttuu. Seuraa kunnan kotisivujen koronateemasivuja.

YLEISET SUOSITUKSET JA VAIKUTUKSET YKSITYIS- JA YLEISÖTILAISUUKSIIN

 Yleinen maskisuositus

Yleinen maskisuositus jatkuu Keusoten alueella edelleen. Vahva maskin käytön suositus koskee kaikkia sisätiloja kodin ulkopuolella. Ruoka- ja kahvitauot työpaikoilla tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista.

Nurmijärven kunnan kaikissa toimipisteissä on vahva maskisuositus. Toimipisteissä asioivien (ml. päiväkodit) on suositeltavaa käyttää kasvomaskia. Kunta velvoittaa kaikkia työntekijöitään (ml. päiväkodit, koulut) käyttämään kasvomaskia.

Etätyösuositus

Nurmijärven kunta kehottaa noudattamaan etätyötä alueen työpaikoilla aina kun se on mahdollista.

Nurmijärven kunnan kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, työskennellään ensisijaisesti etänä tammikuun 2021 loppuun saakka.

Yksityistilaisuudet

Keusote suosittaa, että yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta 26.11.-18.12. lukuun ottamatta muistotilaisuuksia.

Yleisötilaisuudet

Yleisötilaisuuksien rajoitusten muutoksista tiedotetaan erikseen, kun pian ilmestyvä Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi määräys on julkaistu.

VAIKUTUKSET HARRASTUKSIIN

Aikuisten ryhmäharrastukset tauolla, lasten ja nuorten osalta tiedotetaan perjantaina

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeytys jatkuu edelleen toistaiseksi. Keskeytys tarkoittaa kaikkea ryhmässä tehtävää harrastustoimintaa sisä- ja ulkotiloissa. Harrastustoimintaa suositellaan mahdollisuuksien mukaan harjoittamaan etämuotoisena.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa, mutta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa. Lue lisää.

VAIKUTUKSET VARHAISKASVATUKSEEN

Nurmijärven kunnan päiväkodit pysyvät auki. Myös esiopetus ja alkuluokkatoiminta jatkuvat normaalisti.

Nurmijärven kunnan avoin päiväkotitoiminta ja Maaniitun ohjattu leikkipuistotoiminta suljetaan 30.11.-18.12. Kerhotoiminta kuitenkin jatkuu normaalisti. Varhaiskasvatuksen huoltajille tiedotetaan asiasta Päikky-järjestelmän kautta.

VAIKUTUKSET OPETUKSEEN

Peruskoulussa 1.-9.luokilla opetus jatkuu lähiopetuksena.

Maskisuositus taksin kuljettajille, matkustajille ja koulukuljetusoppilaille

Nurmijärven kunta on suosittanut Keusoten ohjeistuksesta kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille ja matkustajille toistaiseksi. Suositus koskettaa myös kaikkia koulukuljetusoppilaita. Nurmijärvellä tämä tarkoittaa sekä erikseen tilattavilla koulukyydeillä että joukkoliikenteellä kulkevia.

Maskisuositus yläkoulun oppilaille

Keusote painottaa vahvasti kasvomaskin käyttöä yläkoulun oppilaille. Nurmijärven kunnan peruskoulutuksen 7.-9. luokkien oppilaat ovat käyttäneet kasvomaskia koulupäivän ajan maanantaista 23.11. alkaen.  Kunta tarjoaa kasvomaskit oppilaille, ja ohjeistaa käytöstä erikseen.

Nurmijärven lukio siirtyy etäopetukseen tiistaista 1.12.2020 alkaen

Keusote suosittaa julkisen ja yksityisen opetuksen järjestäjille, että korkeakouluissa ja 2. asteen opetuksessa (yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaassa sivistystyössä ja aikuisten perusopetuksessa) siirrytään kokonaisuudessaan etäopetukseen joululomaan 2020 asti.

Nurmijärven kunta on päättänyt, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat siirtyvät etäopetukseen tiistaista 1.12.2020 alkaen tiistaihin 22.12.2020 asti. Ratkaisulla pyritään mahdollistamaan opiskelijoille osa arviointiviikon toteutuksesta lähiopetuksessa ja jotta etäopetusjärjestelyiden käytännön toteutukset saadaan suunniteltua ja järjesteltyä ennen etäopetukseen siirtymistä kokonaisuudessaan. Nurmijärven lukio tiedottaa tarkemmista ohjeistuksista Wilman välityksellä.

Muut alueen 2. ja 3. asteen opetuksen järjestäjät tiedottavat opetuksen järjestelyistä omissa kanavissaan.

VAIKUTUKSET KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN JA NUORISOTILOIHIN

Rajoitus ei koske koululaisten iltapäiväkerhoja (iltapäivätoiminta). Niiden osalta toiminta jatkuu normaalisti.Nurmijärven kunnan nuorisotilat suljetaan 28.11.-18.12. Kunnan nuorisopalvelut ovat läsnä sosiaalisen median kanavissa. Lue lisää.

JULKISIA TILOJEN KÄYTTÖÄ RAJOITETAAN

Keusote painottaa vahvasti kuntia ja toiminnanharjoittajia harkitsemaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan 26.11.-18.12. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan yleisölle avoimia tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin tiloja, joissa tartuntariskiä lisääviä kontakteja syntyy merkittävästi tai niitä on hankala välttää.

Erityisesti tällaisina tiloina voidaan pitää seuraavia tiloja:

 1. kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat, ulkotilat.
 2. kirjastot, uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat ja yleiset saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat;
 3. huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhat;
 4. sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat;
 5. kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

 

Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt 26.11.2020 Keusoten antamien rajoitusten ja suositusten pohjalta sulkea tai rajoittaa seuraavien kunnan kiinteistöjen käyttöä:

Kirjastot suljetaan, kirjoja saa edelleen lainattua ja palautettua

Nurmijärven kunnan kirjastot suljetaan lauantaista 28.11. alkaen 18.12. saakka. Kirjastoista voi kuitenkin edelleen noutaa varatun aineiston ja palauttaa lainat itsepalveluna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Myös kirjastojen yleisöpäätteitä voi ajanvarauksella käyttää välttämättömien asioiden hoitamiseen. Ajan voi varata kirjastolta puhelimitse.

Kirjastoauto ei kulje toistaiseksi.

Vähävaraiset voivat edelleen noutaa kasvomaskeja kirjastoista.

Lue lisää kirjastojen kotisivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Kunnan sisä- ja ulkoliikuntapaikat sekä muut harrastustilat suljetaan

Kunta sulkee sisä- ja ulkoliikuntaan ja harrastustoimintaan käytettävät julkiset tilat 28.11.-18.12. Sulku käsittää:

 • Klaukkalan jäähalli
 • Tello-Sali ja Vilho-kokoustila
 • Koulujen liikuntatilat (kouluajan ulkopuolinen käyttö)
 • Nuorisotilat
 • Monikkosali (kahvila pysyy auki)
 • Kirkonkylän tekojäärata
 • Kunnanviraston kokoustilat ulkopuolisille
 • Rajamäen Uimahalli on suljettu 28.11.–18.12.2020 (asiakaspalvelu ja kahvio avoinna) (osakeyhtiönä uimahalli päättää omista tiloistaan)
 • Myöskään kunnan hallinnoimia kokoustiloja Heikkari 1 ja Heikkari 2 ei tällä hetkellä voi varata kokoontumisiin.

Suljetuissa tiloissa on ilmoitukset, joissa informoidaan sulkemisesta. Kunta tiedottaa käyttäjäryhmiä sähköpostitse.

Monikkosali suljetaan, kahvila auki

Monikkosalin tapahtumat perutaan tai siirretään järjestettäväksi myöhempänä ajankohtana. Tapahtumien siirtämisestä/perumisesta tiedotetaan erikseen kunkin tapahtuman kohdalla mahdollisimman pian. Monikkosali suljetaan kahvilaa lukuun ottamatta.

Kunnanvirastolla mahdollista asioida

Kunnanvirastolla on mahdollista asioida viranomaisasioissa. Kokoustilat on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä.

Keusoten sosiaali- ja terveyspalveluiden tilat

Keusote rajoittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden odotustilojen käyttöä 26.11. toistaiseksi.  Sote-palveluissa suosittellaan ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä. Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, Keusote suosittelee suosittelemme paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä.

Takaisin listaukseen