Ajankohtaista

Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Kulttuuri, Lapset, Liikunta, Monikkosali, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Terveys, Varhaiskasvatus

Koronasuositusten ja -rajoitusten 27.11. vaikutus yleisötilaisuuksiin ja harrastustoimintaan Nurmijärvellä

27.11.2020

Nurmijärven kunta rajoittaa harrastustoimintaa ja jatkossa ainoastaan lasten ja nuorten ulkona ryhmässä tapahtuva harrastaminen on mahdollista. Samalla kunta muuttaa aiempaa päätöstään ja pitää osan ulkoharrastuspaikoista avoinna. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. Päätökset perustuvat alueen terveysviranomaisen Keusoten 27.11. suosituksiin ja rajoituksiin.

Nurmijärven kunta viestii suosituksista ja rajoituksista aina, kun tilanne muuttuu. Seuraa kunnan kotisivujen koronateemasivuja.

 Kaikki sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta keskeytetään

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Keskeytys tarkoittaa kaikkea ryhmässä tehtävää harrastustoimintaa. Harrastustoimintaa suositellaan mahdollisuuksien mukaan harjoittamaan etämuotoisena.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu ulkona aiemmin myönnetyillä vuoroilla

Nurmijärven kunta haluaa mahdollistaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa, mutta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa.

 Päätöksestä johtuen seuraavat kunnan harrastuspaikat ovat edelleen käytössä:

 • Klaukkalan tekonurmi
 • Rajamäen tekonurmi
 • Klaukkalan kuntoportaat

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. Keusoten suositus velvoittaa kuntaa sulkemaan Kirkonkylän tekojääradan.

Kunnan 26.11. tehtyä päätöstä on täsmennetty Keusoten 27.11. annettujen suositusten ja rajoitusten pohjalta. Nurmijärven kunta suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Rajoitukset ovat voimassa 28.11.–20.12.2020.

 Seuraavat kunnan julkiset tilat suljetaan

 Seuraavat kunnan julkiset tilat suljetaan 28.11.-20.12:

 • Klaukkalan jäähalli
 • Tello-Sali ja Vilho-kokoustila
 • Koulujen liikuntatilat (kouluajan ulkopuolinen käyttö)
 • Nuorisotilat
 • Monikkosali (kahvila pysyy auki)
 • Kirkonkylän tekojäärata
 • Kunnanviraston kokoustilat ulkopuolisille
 • Kirjastot (lainaus ja palautus jatkossa itsepalveluna, yleisöpäätteiden käyttö ajanvarauksella)
 • Kirjastoauto ei kulje toistaiseksi
 • Rajamäen Uimahallin on suljettu 28.11.–18.12.2020 (asiakaspalvelu ja kahvio avoinna) (osakeyhtiönä uimahalli päättää omista tiloistaan)
 • Myöskään kunnan hallinnoimia kokoustiloja Heikkari 1 ja Heikkari 2 ei tällä hetkellä voi varata kokoontumisiin.

Lue ajankohtaiset koronasuositukset ja -rajoitukset kunnan koronateemasivuilta.

Yleisötilaisuuksien järjestäminen

 Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään määräajaksi kuitenkin siten, että korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta. Korkeintaan 10 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää vain ehdottoman välttämättömät, kuten lakisääteiset yhtiökokoukset ja yhdistysten kokoukset, ja näissäkin tulee hyödyntää etäyhteyksiä aina kun se on mahdollista.

 

Rajaukset ovat voimassa 30.11.–18.12.2020. Päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Takaisin listaukseen