Ajankohtaista

Kirjasto

Klaukkalan kirjaston tilauudistuksen toinen vaihe käynnistyy viikolla 42

26.9.2022

Klaukkalan kirjaston tilauudistuksen toinen vaihe käynnistyy viikolla 42.

  • Remontin arvioitu kesto on kuusi viikkoa.
  • Kirjasto pyritään pitämään auki koko remontin ajan.
  • Aineiston saatavuus on osittain rajoitettua: lastenkirjat, aikuisten tietokirjoista luokat 0-3, aikakauslehdet ja mahdollisesti myös nuotit pakataan remontin edetessä, ja ne ovat pois käytöstä muutaman viikon ajan.
  • Pakattuja aineistoja voi varata, mutta varaukset noudetaan vasta kun aineistot on purettu takaisin hyllyyn.
  • Lukusali ja kirjastokauppa ovat pois käytöstä remontin ajan.

Tilauudistuksen ensimmäinen vaihe toteutettiin loka-marraskuussa 2020. Tuolloin kirjastoon rakennettiin esiintymislava Frami ja asiakaspalvelutiski muutti sisäänkäynnin viereen. Ensimmäisen vaiheen tapahtumista voi lukea tästä artikkelista.

Tilauudistuksen toisessa vaiheessa asiakkaat ja henkilökunta saavat käyttöönsä uusia tiloja, ja osa osastoista saa uuden paikan.

Lastenosasto laajenee nykyiseen lehtienlukutilaan, ja nuortenosasto siirtyy osittain lastenosaston yhteyteen. Lehtisali muuttaa toiselle puolelle kirjastoa, aikuisten tietokirjojen takana sijaitsevaan henkilöstötilaan. Samaiseen tilaan rakennetaan myös pieni varattava kokoustila, näyttelyseinä ja ryhmätyötila.

Tilauudistus aloitetaan entisen Yhteispalvelun tiloista, johon remontoidaan koko henkilökunnalle työ- ja taukotilat.

Kirjasto pyritään pitämään auki koko remontin ajan, mutta aineiston saatavuus ja tiloissa oleskelu on ajoittain rajoitettua. Remontista voi tulla hetkittäistä melu- ja hajuhaittaa kirjaston avoinna oleviin asiakastiloihin.

Remontin arvioitu kesto on kuusi viikkoa.

Takaisin listaukseen