Ajankohtaista

Kotoutuminen

Kiintiöpakolaisten vastaanotto etenee keväällä

21.3.2022

Nurmijärven kunta vastaanottaa 15 pakolaista kevään 2022 aikana. Kuntaan saapuu perheitä Kongon Demokraattisesta Tasavallasta.

Nurmijärven kotoutumispalvelut, Keusote, Nurmijärven kotoutumisen kumppanuusverkosto ja muut toimijat valmistelevat uusien pakolaisten vastaanottoa kuluvan kevään aikana. Pakolaiset tulevat asumaan Nurmijärven Kodit Oy:n vuokra-asunnoissa.

Kunnassa on tehty pakolaisten vastaanottotyötä vuodesta 2015. Kunnassa on olemassa vakiintuneet palvelurakenteet pakolaisten vastaanottamiseen. Vastaanoton suunnittelu ja toteutus, alkuvaiheen neuvonta ja tuki sekä kotoutumispoluille ohjaaminen tehdään monialaisessa yhteistyössä.

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti kiintiöpakolaisten vastaanotosta lokakuussa 2019.

Haluatko osallistua kiintiöpakolaisille järjestettävään keräykseen?

Pyydämme ystävällisesti tuomaan naisille, miehille ja eri-ikäisille lapsille hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä ja takkeja. Keräämme myös liinavaatteita, verhoja, lamppuja, mattoja ja lasten leluja. Astioita on jo, mutta esimerkiksi kattiloita, paistinpannuja ja muita keittiötarvikkeita tarvitaan vielä. Voit toimittaa lahjoituksesi ma 21.3.- pe 25.3. klo 9–16 välisenä aikana Setlementti Louhelan Olkkari-kirppikselle osoitteeseen Kuokkalantie 2 ilman etukäteisilmoitusta, tai soittaa Jouni Korkeamäelle p. 044-7044424.

Haluatko auttaa kotoutumisessa Nurmijärvelle?

Nurmijärven kunta tekee yhteistyötä järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa uusien kuntalaisten kotoutumiseen liittyen. Nurmijärvellä on aktiivinen kotoutumisen kumppanuusverkosto, joka kokoaa yhteen eri toimijoita. Kumppanuusverkosto täydentää viranomaistyötä esimerkiksi organisoimalla lahjoituksia, ystävätoimintaa ja suomen kielen opetusta. Tule sinäkin mukaan!

Kiinnostuitko? Haluatko tulla mukaan kumppanuusverkoston toimintaan? Löydät verkostosta lisää tietoa täältä.

Jos haluat alkaa kielikaveriksi, voit ilmoittautua suoraan Setlementti Louhela Ry:n Jyrki Brandtille, puh. 040-585 7589.

 

 

Takaisin listaukseen