Ajankohtaista

Asuminen, Hyvinvointi, Ilmastotyö, Joukkoliikenne, Jätehuolto, Liikenne, Nurmijärven Kodit, Siistiksi, Sähkö

Ympäristöystävällisempää arkea – osallistumalla ilmastokummi-projektiin se onnistuu

12.2.2024

Ilmastokummi-projektissa saat opastusta ja eväitä omaan arkeesi ja pääset kokeilemaan konkreettisesti arjen ilmastotekojen vaikutusta hiilijalanjälkesi pienentämisessä. Mukaan toimintaan ilmoittaudutaan viimeistään 1.3.2024, ja ilmoittautumisen yhteydessä kartoitetaan lyhyellä kyselyllä kotitalouden nykyistä arkea. Kokeiluun mukaan lähteminen sisältää alkukartoituksen lisäksi kaksi työpajaa, 21.3. ja 7.5. klo 17–19 sekä näiden välissä tehtävän kuukauden mittaisen kokeilun, jossa kotitalous toteuttaa itse valitsemiaan ympäristöystävällisempiä elämäntapoja.

Miksi kannattaa lähteä mukaan ilmastokummi-projektiin?

Jos olet koskaan miettinyt, että haluaisit elää hieman ympäristöystävällisemmin, niin ilmastokummius on helppo tapa päästä oikeille jäljille. Ilmastokummina olet mukana pienessä ryhmässä, jolla on tärkeä yhteinen tavoite – hiilijalanjäljen pienentäminen ja ympäristöystävällisempi elämä.

Lähtemällä mukaan saat käytännön neuvoja ja vinkkejä ekologisempaa ja kestävämpään elämään, jotka on helppo tuoda osaksi omaa arkea. Lisäksi kotitaloutesi pääsee kokeilemaan kuukauden ajan itse valittuja toimia, joilla pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Oman hiilijalanjäljen pienentäminen on ympäristön lisäksi hyväksi myös omalle kukkarolle! Esimerkiksi lämmitystä laskemalla, vedenkulutusta hillitsemällä ja yksityisautoilua vähentämällä voit vaikuttaa omiin kuluihin. Ilmastoystävällinen elämä voi siis tuoda myös säästöjä.

Miten pääsen mukaan?

Mukaan voivat lähteä kaikenlaiset kotitaloudet, ei ole väliä, asutko vuokralla vai omistusasunnossa, omakotitalossa vai kerrostalossa, yksin vai yhdessä. Kaikenlaiset kotitaloudet ovat tervetulleita mukaan!

Mukaan haluavien tulee ilmoittautua ja sitoutua osallistumaan työpajoihin. Ilmoittautumisen yhteydessä vastataan lyhyeen kyselyyn, jossa kysytään kotitalouden arjesta, asumisesta sekä ajatuksista ja odotuksista.

Ilmoittaudu mukaan tästä, jo tänään, sillä ilmastokummi-projektiin voidaan ottaa vain rajallinen määrä osallistujia! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.3.2024.

Milloin ilmastokummit tapaavat?

Ilmastokummeille järjestetään ns. kestävien elämäntapojen kiihdyttämö maalis-toukokuussa 2024. Kiihdyttämöön kuuluu kaksi työpajaa, joiden välissä kotitalous kokeilee kuukauden ajan valitsemiaan ilmastotekoja.

Ensimmäisessä työpajassa kummit pääsevät oppimaan omasta hiilijalanjäljestään ja luomaan itselle sopivia, helposti saavutettavia tavoitteita oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Toisessa työpajassa käydään läpi, miten hyvin osallistujat ovat onnistuneet saavuttamaan tavoitteet.

Työpajat ovat 21.3.2024 klo 17–19.30 Monikkosalissa Klaukkalassa ja 7.5.2024 klo 17–19 kunnanvirastolla Kirkonkylällä. Varmistathan ennen ilmoittautumista, että pääset osallistumaan molempiin työpajoihin.

>>> Lisätietoa kotitalouksien kiihdyttämöistä kunnan verkkosivuilla.

Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöt järjestää D-mat Oy. Kiihdyttämöt ovat osa kunnan ilmastotyön edistämistä, johon kunta on myös saanut avustusta ympäristöministeriöltä.

 

Takaisin listaukseen