Ajankohtaista

Avustukset, Katujen kunnossapito, Liikenne, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Tapahtumat, Yksityistiet

Yksityisteiden tiekunnille järjestetään työpaja avustusjärjestelmän kehittämiseksi

20.10.2021

Yksityisteiden avustusjärjestelmä on ollut voimassa vuoden ajan, ja se on tuonut mukanaan muutoksia ja uusia toimintatapoja. Tässä kohtaa on jo hyvä aika arvioida ensimmäisen kerran järjestelmän toimivuutta ja kehittää sitä. Kunta järjestää tiekunnille työpajan 10.11. klo 18–20 valtuustosalissa.

Nurmijärvellä olevat tiekunnat ovat hyvin erityyppisiä. On tärkeää, että avustusjärjestelmä palvelee erilaisia ja erikokoisia tiekuntia tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja lakeja noudattaen. Kunta haluaa työpajassa kuulla erilaisten tiekuntien kokemuksia avustusjärjestelmän oikeudenmukaisuudesta ja toimivuudesta sekä näkemyksiä, miten järjestelmää voitaisiin kehittää. Kehittämistyössä on otettava huomioon avustamiseen liittyvät reunaehdot, kuten lainsäädännön vaatimukset, kuntalaisten yhdenvertaisuus ja kunnan taloustilanne.

Työpajaan toivotaan erityyppisten tiekuntien edustajia

Työpajassa avustusjärjestelmää halutaan kehittää kaikkien tiekuntien näkökulmasta. Kunta toivookin, että työpajaan osallistuisi erikokoisia, eri kunnossapitoluokassa olevia tiekuntia, jotta saadaan monipuolisia näkemyksiä ja antoisia keskusteluja aikaiseksi. Työpajassa tiekunnat tulevat kuulluksi, ja samalla myös kuulevat toistensa kokemuksia ja näkemyksiä asiasta.

Työpaja  

  • Aika: keskiviikko 10.11.2021 18–20
  • Paikka: Kunnantalon valtuustosali, Keskustie 2 B, Nurmijärvi

Tiekunnista yksi edustaja paikalle ja työpajaan ilmoittaudutaan

Nurmijärvellä tiekuntia on yli 200, ja työpajaan halutaan mahdollisimman monen tiekunnan edustajia. Työpajan luonne ja käytettävissä olevat tilat rajoittavat osallistujien määrää. Tämän vuoksi työpajaan voi kustakin tiekunnasta osallistua vain yksi henkilö ja työpajaan täytyy ilmoittautua.

Työpajaan ilmoittaudutaan 20.10.–3.11. välisenä aikana. Ilmoittautumislinkki löytyy myös kunnan verkkosivuilta, yksityistiesivustolta.

Ilmoittautumislomakkeella kysytään tiekunnan nimeä, kunnossapitoluokkaa ja ilmoittautujan sähköpostiosoitetta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, ja ilmoittautumislomakkeella voi kertoa mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Avustusjärjestelmän kehittämiseen voi osallistua myös kyselyyn vastaamalla

Tiekunta voi osallistua avustusjärjestelmän kehittämiseen myös vastaamalla kunnan verkkosivuilla olevaan kyselyyn. Kysely tulee olemaan avoinna 15.–24.11.

Kyselyyn voivat vastata myös asiasta muuten kiinnostuneet kuntalaiset.

Työpajan ja kyselyn tuloksista raportoidaan kunnanhallitukselle ja niitä hyödynnetään avustusjärjestelmän jatkokehittämisessä.

 

 

 

Takaisin listaukseen