Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Hyvinvointi, Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Kulttuuri, Liikunta, Monikkosali, Museo, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Tapahtumat, Terveys, Tilakeskus, Valmius, Yhdistykset, Yritykset

Uusia koronarajoituksia Nurmijärvellä voimaan lauantaina 4.12. – AVIn 2.12. päätösten vaikutukset Nurmijärven kunnan palveluihin ja tiloihin 4.-31.12.2021

3.12.2021

Nurmijärven kunnan tiloissa ja toiminnassa noudatetaan Aluehallintoviraston määräyksiä. AVI antoi uudet rajoitukset 2.12. kokoontumisten ja tilojen käytön osalta. Päätöksessä kielletään Uudellamaalla sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi tilojen käyttö on järjestettävä siten, että koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Keusote on terveysviranomaisena antanut tarkemmat ohjeet alueellemme 3.12.2021. Päätös on voimassa 4.-31.12.2021.

Aluehallintoviraston määräykset koskevat kaikkia Nurmijärven alueen toimijoita, heidän tilojaan ja tapahtumia (pl. oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toiminta, ammattiurheilu, ravintolat sekä yksityis- tai perhe-elämä). Lue lisää Aluehallintoviraston sivuilta.

Tähän tiedotteeseen on koottu keskeiset vaikutukset Nurmijärven kunnan osalta.

Nurmijärven kirjastot

Kirjastoissa asioivilta ei edellytetä koronapassia, lukuun ottamatta kirjastojen tiloissa niiden aukioloaikojen ulkopuolella järjestettävät tapahtumat, joissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Tällaisia tapahtumia ovat esim. joulukonsertit. Lue lisää kirjastojen sivuilta.

Kirjastojen toiminta on järjestetty terveysturvallisesti, kirjastoissa on käytössä vahva maskisuositus ja asiakkaita ohjeistetaan koronaturvallisuuteen.

Kunnan järjestämät tapahtumat (esim. Monikkosali)

Kunnan järjestämissä yli 20 henkilön tapahtumissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Tämä sisältää esimerkiksi Monikkosalin tapahtumat ja Nurmijärven kirjastojen tiloissa järjestettävät tapahtumat. Lue lisää Monikkosalin tapahtumista ja kulttuuripalveluiden kotisivuilta.

Kunnan järjestämät harrastus- ja liikuntatapahtumat

Kunnan liikuntapalvelut ei järjestä joulukuussa 2021 yli 20 henkilön tapahtumia. Nurmijärven kunta on perunut Liikuntamaa-tapahtumat joulukuun 2021 osalta. Perumisesta on tiedotettu niitä asiakkaita, joiden sähköpostiosoitteet kunnalla on tiedossa. Myös liikuntasalien ovissa tiedotetaan asiasta.

Kunnan liikuntapalvelut on peruuttanut yleisöluistelutilaisuudet Klaukkalan jäähallissa loppuvuodelta 2021.

Nurmijärven museot

Kunnan järjestämissä yli 20 henkilön tapahtumissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Rajamäen Uimahalli

Rajamäen Uimahalli noudattaa AVIn antamia ja ohjeita ja 4.12. alkaen koronapassi edellytetään ja se tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta liikuntapalveluiden käyttäjiltä asiakaspalvelussa. Kahvila on avoinna normaalisti kaikille asiakkaille. Lue lisää Rajamäen uimahallin tiedotteesta.

Tapahtumat kunnan omistamissa tiloissa

Kunta edellyttää kunnan omistamissa sisätiloissa tapahtumia järjestäviltä toimijoilta koronapassin käyttöä, mikäli osallistujamäärä ylittää 20 henkilöä. Myös kunta itse tapahtumanjärjestäjänä ottaa koronapassin käyttöön (katso kunnanhallituksen päätös 22.11.2021 § 301 koronapassin käyttöönotosta kunnan järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa).

Näitä kunnan omistamia tiloja ovat mm. Monikko, kunnan liikuntasalit, Klaukkalan jäähalli, Tello-sali, kunnantalon kokoushuoneet, Valtion virastotalon käräjäsali, museot.

Tapahtumajärjestäjillä on oikeus tarkistaa koronapassi ja tarvittaessa henkilöllisyys. Toiminnanjärjestäjää koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite.

Keusoten 3.12.2021 ohjeistuksen mukaisesti tiloja toiminnassaan käyttävän toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa päätöksessä asetetut velvollisuudet ja rajoitukset. Suunnitelma on pyynnöstä esitettävä kunnalle, kuntayhtymälle tai aluehallintovirastolle ja pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Missä koronapassia ei voi ottaa käyttöön

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti toiminnanharjoittaja ei voi ottaa koronapassia käyttöön sellaisissa tiloissa ja paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta välttämättömiä tai olennaisia.

Koronapassia ei saa edellyttää esimerkiksi näissä tiloissa:

  • apteekeissa,
  • vähittäiskaupoissa,
  • posteissa,
  • huoltoasemilla,
  • kirjastoissa (pl. kirjastoissa järjestettävät tapahtumat, kts yllä)

Kuinka saan koronapassin?

EU:n koronatodistus toimii koronapassina. EU:n koronatodistus näkyy Omakannassa, kun henkilö on saanut koronarokotuksen, ja tieto on siirtynyt potilastietojärjestelmästä Kanta-arkistoon. Huomioithan, että todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluttua rokotuksen saamisesta. Lue lisää Keusoten sivuilta.

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Todistusosioon on myös suora linkki Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. Voit käydä tulostamassa EU:n koronarokotustodistuksen esimerkiksi oman kuntasi kirjastossa.

Suomesta saaduissa EU:n koronatodistuksissa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistuksessa on QR-koodi, josta todistuksen sisältö ja aitous voidaan tarkistaa. Kaikki EU-todistukset ovat maksuttomia.
Jos tarvitset todistuksen sairastetusta koronataudista, saat QR-koodillisen todistuksen itsellesi Omakannasta.

Apua koronapassin käyttöön

Koronapassin voi tallentaa puhelimeen tai muulle laitteelle, mutta tarvittaessa sen voi tulostaa myös paperille. Kunta tukee tarvittaessa koronapassin tulostamisessa osalta. Tulostusapua voi pyytää Nurmijärven kirjastoista sekä kunnanvirastotalon asiakaspalvelupisteestä.

Myös Keusotelta voi pyytää apua koronapassiin liittyvissä kysymyksissä. Jos näet Omakannasta EU:n koronarokotustodistuksen, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa tai tallentaa sitä, tai et pääse kirjautumaan Omakantaan, voit pyytää todistuksen Keusoten kautta. Keusoten terveydenhuollon ammattilaisilla on mahdollisuus tulostaa QR-koodillinen EU:n koronarokotustodistus Kansallisen tulostus- ja kirjauspalvelun (KTKP) kautta. QR-koodillinen EU:n koronarokotustodistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluttua rokotuksen saamisesta. Tämän todistuksen saat postitse.

 

Muokattu 3.12.2021 klo 17.47: Lisätty ohjeet, jos tarvitset todistuksen sairastetusta koronataudista.

Muokattu 8.12.2021 kl0 15.40: Lisätty tieto yleisöluistelutilaisuuksien peruuttamisesta Klaukkalan jäähallissa loppuvuodelta 2021.

Takaisin listaukseen