Sijaispalvelut

Sijaisen palkanmaksu

Sijaisten palkan määrittelee esihenkilö. Palkka määräytyy henkilön työtehtävän ja koulutuksen mukaan. Sijaisten palkanmaksupäivä on joko kuun 13. tai viimeinen päivä, riippuen siitä, mihin palkanmaksupäivään työsopimus ehtii. Työsopimus tulee olla Sarastian palkanmaksupalveluilla viimeistään seitsemän työpäivää ennen palkanmaksupäivää. Palkkalaskelma toimitetaan verkkopankkiin (CGI).  

Verokortti tai muutosverokortti lähetetään hyvissä ajoin, vähintään 10 päivää ennen ensimmäistä palkanmaksupäivää niin sanotun palvelupyynnön liitteenä Sarastialle osoitteessa www.asiakaspalvelu.sarastia.fi. Palvelu edellyttää henkilökohtaisen tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  

Jos haluat ammattiliiton jäsenmaksun perittävän palkastasi, lähetä liiton jäsenmaksuvaltakirja palvelupyynnön liitteenä Sarastialle. Mikäli olet oikeutettu työkokemuslisiin, toimita myös työtodistuksista oikeaksi todistetut kopiot Sarastialle. 

Työsopimus tehdään ja allekirjoitetaan yksikössä esihenkilön ollessa paikalla. Jos tämä ei ole mahdollista, toimittaa esihenkilö työsopimuksen jälkikäteen postitse sijaiselle allekirjoitettavaksi ja palautettavaksi.  

Työtunteihin liittyvissä asioissa otetaan aina ensin yhteys yksikön esihenkilöön. Mahdollisissa palkanmaksuun liittyvissä asioissa yhteys otetaan Sarastiaan.  

Sarastian asiakaspalvelu palvelee myös puhelimitse arkisin klo 8-16, p. 020 6399 400. Perinteinen kirjeposti lähetetään osoitteeseen Sarastia/palkat, Hämeenkatu 3, 05800 Hyvinkää.