Kivikuu

Toimittaja Markus Leikola isännöi Aleksis Kiven päivän keskustelutilaisuutta

Kuva: Jaakko Martikainen

”Suomalainen ei puhu eikä pussaa – mutta kun kynään tartutaan, niin tunteet leiskuvat vihasta rakkauteen”, toimittaja Markus Leikola sanoo.

Leikola on kutsunut joukon yhteiskunnallisia vaikuttajia keskustelemaan aiheesta Nurmijärvellä Aleksis Kiven päivänä järjestettävään tilaisuuteen.

Se mitä on ollut sopivaa kirjoittaa, vaihtelee yhteiskunnasta ja ajasta toiseen sekä julkisuuden asteen mukaan. Nykyään sosiaalinen media tarjoaa matalan kynnyksen julkaisuympäristön, jossa mielipiteiden ja tunteiden ilmaisut saavat kukoistaa lähes rajoittamattomasti.

”Oli aika, jolloin kosintakin puettiin kirjalliseen asuun, kun taas tänä päivänä yksityisen ja julkisen rajasta ei vallitse vakiintunutta käsitystä”, Leikola toteaa.

Leikolan mukaan sopivaisuuden sävyjen hahmottamista sotkee entisestään internet, johon kerran laitettu – tai jonka kautta kerran välitetty – ei välttämättä katoa ikinä.

”Mutta eivät ole kadonneet myöskään Aleksis Kiven nerokkaat ilmaukset, nekään, jotka ovat nimenomaan kirjallisiksi tarkoitettukin”.

Ti 10.10. Klo 18
Aleksis Kiven päivän keskustelutilaisuus: Kirjalliset tunteemme Kivi-kaudesta someraivoihin

Keskustelutilaisuuden juontaa toimittaja Markus Leikola. Ennakkoilmoittautuminen nurmijarvi.fi/tapahtumat tai Nurmijärven kirjastojen palvelutiskillä henkilökunnalle.
Monikkosali, Kuntotie 7