Liikunta

Haasta itsesi ja tuttusi mukaan vaellukselle – Reitti vie Taaborinvuorelta kuolinmökille Tuusulaan

Minä elän! -merkkivuoden kohokohtiin kuuluu Nurmijärven ja Tuusulan kuntien yhteistyönä toteuttama vaellustapahtuma, jossa luonto, liikunta, kulttuuri ja paikallishistoria kohtaavat. Lauantaina 17.9. järjestettävä ohjattu vaellus johdattaa kulkijat Aleksis Kiven elämän vaiheiden läpi ja herättelee jokaisen pohtimaan omaa elämäänsä ja hyvinvointiaan.

Kevään ja kesän aikana sosiaalisessa mediassa on haastettu vaeltajia osallistumaan tapahtumaan #MinäElänVaellus-tunnisteella. Haasteeseen on myös vastattu – tien päälle lähtevät muun muassa Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

Juha Hurmeen podcastin ensiesitys

Vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely, jonka aikana osallistujat voivat kuunnella omalta älylaitteeltaan Finlandia-palkitun kirjailija Juha Hurmeen tekemän podcastin. Aleksis Kiveen ja hänen tuotantoonsa kietoutuva puheohjelma on tehty tilaustyönä ja se julkaistaan kuunneltavaksi vaelluspäivänä.

”Aleksis Kivellä oli kanttia esittää vaikeuksiensa läpi valoisia, toivorikkaita näkymiä ihmisestä monimuotoisen, rikkaan elämänpiirin tärkeänä osana”, Hurme kiteyttää Kiven jälkeensä jättämää perintöä.

Bussilla takaisin

Vaellus alkaa Kiven lapsuusmaisemista Palojoen Taaborinvuorelta, josta reitti kulkee kansalliskirjailijan syntymäkodin ohi ja kohti Tuusulassa sijaitsevaa kuolinmökkiä. Puolimatkassa voi pysähtyä Nahkelan koululla, jossa vaeltajille on tarjolla virvokkeita ja ohjelmaa. Yhteensä matkaa karttuu noin 13 kilometriä, mutta vaelluksen voi halutessaan tehdä lyhyempänä versiona Nahkelan koululta. Taaborinvuorelle kulkuneuvonsa jättäneille on tarjolla paluukyyti bussilla Tuusulasta, joten molempiin suuntiin matkaa ei tarvitse taittaa jalan.

Matkan varrella on tarjolla myös musiikkia, sillä vaeltajia viihdyttää Fillaripianisti Aarno Paakkari. Kuolinmökillä esiintyy puolestaan Henna-Maija Vannemaa Quartet. Vaelluksen päätteeksi on mahdollista käydä kahvilla vaikkapa kuolinmökin vieressä sijaitsevassa Lottamuseossa.

Minä elän! -vaellus
La 17.9. klo 9–17

Taaborinvuoren tapahtuma-alue
Järj. Nurmijärven ja Tuusulan kuntien kulttuuri-, museo- ja liikuntapalvelut