Ympäristö

Näin Nurmijärvi rakentuu

Klaukkalan Viirinlaakson nykyisen liikennepysäköintialueen jatkeeksi tehdään laajennusosa, johon tulee noin 80 uutta autopaikkaa. Viirinlaakson liityntäpysäköintialue pyritään toteuttamaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Viirinlaakson pysäköintialue

Klaukkalan Ylitilantietä parannettiin välillä Rinnetie-Ylikunnarinmutka.
Ylitilantien parantaminen toteutettiin kesä-elokuun aikana ja työ on valmis.

Klaukkalan ylitilantie

Röykän Kangastielle rakentuu jalankulku- ja pyörätie. Tietyömaa on haitannut koululle ja päiväkodille suuntautuvaa liikennettä elokuussa 2020. Kangastien urakka saadaan valmiiksi syyskuun alussa lukuun ottamatta uutta katuvalaistusta, joka toteutetaan valmiiksi heti, kun uudet valaisimet saadaan toimittajalta.

Röykän Kangastie

Vanha-Klaukan asemakaava-alueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

Vuoden 2020 aikana alueelle muun muassa rakennetaan niin kutsutun ensimmäisen vaiheen katuja ja vesihuoltoa sekä asennetaan suojaputket operaattoreiden kaapeleita varten. Alueen kunnallistekniikka rakennetaan vuosina 2019–2022.

Alueelle tulee kerros- ja rivitaloasuntoja sekä omakotitaloja yhteensä noin 2000 asukkaalle.

Katu- ja puistoalueet viimeistellään vaiheittain, kun talojen rakentuminen etenee. Vanha-Klaukan nk. ensimmäisen vaiheen kadut (sorapinnalle) ja vesihuolto pyritään toteuttamaan valmiiksi kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Katu nimettiin Jukka Anttilan mukaan Kirkonkylässä

Nurmijärven Kirkonkylässä sijaitseva jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katu nimettiin Nurmijärven kunnan eläköityneen hallintojohtajan mukaan Jukka Anttilan raitiksi. Katu toimii kevyenliikenteen yhdyskäytävänä Keskustien ja Perttulantien välissä.

Asiasta päätti asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta 19.elokuuta.

Jukka Anttila työskenteli Nurmijärven kunnan palveluksessa vuodesta 1984 ja hän jäi eläkkeelle elokuussa 2020.