Kirjasto

Kirjastojen tapahtumasyksy

Nurmijärven kirjastot tarjoavat syksyn aikana monipuolisesti tapahtumia. Kaikkiin tapahtumiin kuitenkin liittyy ns. koronavaraus: tapahtumat saattavat jäädä toteutumatta, jos koronatilanne pahenee tai tapahtumien järjestämiseen liittyviä ohjeistuksia kiristetään.

Kirjailijavieraat

Syksyn aikana Nurmijärvelle saapuu monia nimekkäitä kirjailijavieraita. Aleksis Kivi –viikolla Rajamäen kirjastossa vierailee 3.10. klo 13 Hannu Mäkelä, jonka aiheena on Kiven Seitsemän veljestä. Pääkirjastoon puolestaan tulevat vieraiksi 7.10. klo 18 Petri Tamminen ja Antti Rönkä, isä ja poika, jotka tänä vuonna ovat julkaisseet yhdessä kirjan Silloin tällöin onnellinen: pelosta, kirjoittamisesta ja kirjoittamisen pelosta. Klaukkalassa viikon vieras on Kjell Westö, joka kertoo painotuoreesta romaanistaan Tritonus. Leea Ollikainen haastattelee kirjailijaa Klaukkalan kirjastossa 8.10. klo 18.

Syksyn aikana uutuusteoksistaan tulevat Klaukkalan kirjastoon kertomaan kirjailijat Satu Vasantola (30.9.), Virpi Hämeen-Anttila (13.10.), Juha Hurme (17.11.) sekä Joel Haahtela (8.12.). Kaikki vierailutilaisuudet alkavat klo 18.

Lapsille ja nuorille

Syksyn aikana Nurmijärven kirjastoissa nähdään kaksi nukketeatteriteosta. 22.9. klo 18 Nukketeatteri Taiga-matto esittää pääkirjastossa nukkenäytelmän Äiti maata etsimässä. Esitys kestää n. 30 minuuttia ja sopii 2–12-vuotiaille. Lokakuussa Juha Laukkasen Sytkyt-nukketeatteri esittää nukkenäytelmän Lasten oma 7 veljestä. Näytelmässä Aleksis Kivi kertoo elämästään ja Seitsemän veljeksen tarinan. Mukana on myös musiikkia Kiven runoihin. Seitsemän veljeksen juhlavuoden kunniaksi esitys nähdään Klaukkalan kirjastossa 7.10. klo 18, pääkirjastossa 14.10. klo 18 ja Rajamäen kirjastossa 21.10. klo 17.30.

Sarjakuvakeskus järjestää 24.10. klo 12-14 pääkirjastossa animaatiopajan, joka on tarkoitettu 7–16-vuotiaille. Työpajassa käytetään kirjaston iPadeja ja helppoa Stop Motion -sovellusta, jonka avulla tehdään lyhyitä animaatioita pienissä ryhmissä tai itsekseen. Lisäksi pajassa voi askarrella, muovailla tai piirtää. Nonstop-työpajaan mahtuu kerralla 15 lasta.

Poimintoja muusta ohjelmasta

Sijoittaja, tietokirjailija ja bloggaaja Julia Thuren puhuu pääkirjastossa 8.9. klo 18 säästämisestä ja sijoittamisesta. Thuren itse on kiinnostunut erityisesti tavoista sijoittaa vastuullisesti. Aivan eri maailmaan kuulijat vie erä- ja luonto-opas Keijo West, joka kertoo Klaukkalan kirjastossa 17.9. klo 18 lähiseutujen muinaisjäännöksistä ja –haudoista.

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas saapuu vierailulle pääkirjastoon 1.10. klo 18 ja puhuu kirjojensa pohjalta elämästä, elämänarvoista, muutoksesta ja selviytymisestä.

Runoraati pohtii runojen sanomaa ja olemusta Klaukkalan kirjastossa 11.11. klo 18. Teemana on tällä kertaa ilo. Raadissa ovat tuttuun tapaan Ursula Anttila-Halinen, Henrik Lamberg, Elisa Reunanen, Sari Siikander ja Mikko Vahteristo. Raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kirsti Kuronen ja runot lukee lausuntataiteilija Maiju Ranta.

Kaj Chydeniuksen lauluja kuullaan Klaukkalan kirjastossa 15.12. klo 20.15. Nyt olen nuori -illan juontaa ja säestää Kaj Chydenius ja solistina toimii Kai Hyttinen. Lisäksi kuullaan runoilija Jukka Itkosen haastattelu.