Kirjasto

Aleksis Kivi -viikon kirjailijavieraat

Kuva: Hannes Heikura

Hannu Mäkelä

Mittavan ja monipuolisen kirjailijanuran tehnyt Hannu Mäkelä saapuu Rajamäen kirjastoon Kivi-viikon kirjailijavieraaksi. Mäkelä on uransa aikana kirjoittanut lastenkirjoja, romaaneja, elämäkertoja ja muistelmia. Hänet on palkittu tuotannostaan lukuisia kertoja, mm. Anni Swan-, Arvid Lydecken- ja Topelius-palkinnoilla, Eino Leinon palkinnolla, Finlandia-palkinnolla ja Valtion kirjallisuuspalkinnoilla.

Vierailullaan Mäkelä puhuu Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä, sen yleisestä merkityksestä ja siitä, mitä meidän kaikkien tulisi teoksesta ja sen syntyhistoriasta tietää. Mäkelä myös paljastaa, miksi Seitsemän veljestä on hänelle itselleen tärkeä kirja.

Hannu Mäkelä Rajamäen kirjastossa 3.10. klo 13.

Antti Rönkä ja Petri Tamminen

Antti Rönkä julkaisi viime vuonna runsaasti huomiota ja kiitosta saaneen esikoisromaanin Jalat ilmassa. Omakohtaisen romaanin aiheena on koulukiusaaminen ja sen vaikutukset kiusattuun. Antti Röngän isä on Petri Tamminen. Tamminen on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1998. Hän myös opettaa luovaa kirjoittamista. Tamminen on saanut Kalevi Jäntin palkinnon teoksestaan Piiloutujien maa ja ollut Finlandia-ehdokkaana kirjallaan Enon opetukset. Viime vuonna häneltä ilmestyi aikuisen miehen suhdetta isään ja isän kuolemaan pohtiva romaani Musta vyö.

Isä ja poika julkaisivat tänä vuonna vuoropuheluteoksen Silloin tällöin onnellinen, joka sisältää heidän keskinäistä keskusteluaan elämän, ihmisyyden ja kirjoittamisen ilosta ja tuskasta.

Antti Rönkä ja Petri Tamminen Nurmijärven pääkirjastossa 7.10. klo 18.

Kuva Niklas Sandström

Kjell Westö

Kjell Westö on monipuolinen kirjailija ja toimittaja, jonka teoksia on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle. Westön romaanit ovat olleet sekä yleisön että kriitikoiden suosikkeja, tunnetuimpina Leijat Helsingin yllä, Missä kuljimme kerran ja Kangastus 38.

Westö on saanut tunnustusta tuotannostaan lukuisia kertoja, mm. Kiitos kirjasta -mitalin, Finlandia-palkinnon, Pohjoismaisen neuvoston kirjallisuuspalkinnon ja Aniara-palkinnon. Hänen romaanejaan on myös sovitettu menestyksekkäästi näyttämölle, tv-sarjoiksi ja elokuviksi. Westön uusin romaani Tritonus ilmestyi elokuussa.

Kjell Westö Klaukkalan kirjastossa 8.10. klo 18. Kirjailijaa haastattelee toimittaja Leea Ollikainen.