Kunta tiedottaa

Hanki oma mielen hyvinvoinnin kuntokortti

Kivi-kunnat Nurmijärvi ja Tuusula viettävät Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta -merkkivuotta mielen hyvinvoinnin teemalla. Merkkivuoden tavoitteena on tuoda esille taiteen, kulttuurin ja tieteen merkitystä hyvän elämän ja toimintakyvyn vahvistamisen lähteenä, tarjota ohjelman ja tapahtumien kautta rakennusaineita mielen hyvinvoinnille, nostaa keskusteluun ajankohtaisia hyvinvointiin vaikuttavia asioita ja raikastaa käsityksiä Kiven kirjailijahahmosta. Pandemia-ajan haasteet ovat koskettaneet jokaista ihmistä, joten merkkivuosi on hyvä mahdollisuus kiinnittää erityishuomiota oman jaksamisensa edistämiseen.

Nurmijärvellä merkkivuosi päättyy syksyllä Monikossa tapahtuviin tilaisuuksiin, joissa mielen asioita käsitellään eri suunnilta. Sitä ennen kesän ja syksyn aikana on tarjolla monenlaista ohjelmaa, josta lisätietoja löytyy kunnan tapahtumakalenterista sekä merkkivuoden omalta sivulta.

Kirjastoissa jaettavasta mielen hyvinvoinnin kuntokortista saat vinkkejä Minä elän! -merkkivuoden tapahtumista ja ohjelmasta sekä arkipäivän teoista, joilla voit ylläpitää hyvinvointiasi. Korttiin voit myös täydentää niitä asioita, jotka edistävät juuri sinun hyvinvointiasi. Korttiin voi kerätä rasteja tekemistään teoista. Keräämällä viisi rastia ja palauttamalla kortin vuoden loppuun mennessä kirjastoon, voit myös osallistua arvontaan. Kaikkien osallistujien kesken arvontaan kaksi Museokorttia tai hyvinvointivalmennusta.

Mielen hyvinvoinnin kuntokortin löydät esimerkiksi Nurmijärven ja Tuusulan pääkirjastoilta sekä Jokelan, Kellokosken, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastoilta.